Hlavní obsah

Do formule 1 usedl poprvé letos a už bude jezdit za Red Bull. Je to skvělá příležitost, raduje se Albon

Svou první sezonu ve formuli 1 začal Alexander Albon v týmu Toro Rosso. Uběhla půlka a talentovaný jezdec se během letní přestávky dočkal povýšení. Red Bull totiž nebyl spokojený s výsledky Pierra Gaslyho, a tak mladíky vyměnil. „Je to skvělá příležitost,“ radoval se Albon před pátečním debutem u Red Bullu.

Foto: Sport.cz

Alexander Albon bude jezdit v týmu Red Bull.

Článek

Do monopostu formule 1 usedl Alexander Albon poprvé letos během filmovacích dnů, které se uskutečnily před předsezonními testy. S vozem týmu Toro Rosso se rychle sžil a už ve druhém závodě bodoval, když byl devátý. Krátce před letní přestávkou, během Velké ceny Německa pak oslnil, když dojel dokonce šestý.

Jeho výkony natolik oslovily vedení Red Bullu, že se talentovaného mladíka rozhodlo pro zbytek sezony angažovat. Během léta se dohodlo s Toro Rosso a došlo k výměně. Pierre Gasly, který nenaplnil očekávání, tak z Red Bullu opět zamířil k Toro Rosso, kde působil v předchozích dvou letech.

Třiadvacetiletého Albona zájem Red Bullu nadchl a místo dovolené tak trávil čas na simulátoru a v továrně týmu. Nyní ho v pátek během tréninků na Velkou cenu Belgie čeká premiéra ve špičkovém týmu. „Není mnoho řidičů, kteří by dostali možnost jezdit s vítězným autem v tak raném stadiu kariéry,“ prohlásil Albon na webu BBC.

„Je to skvělá příležitost. Je to velký skok, ale nedělám si z toho starosti. Budu se soustředit na svou práci, budu hodně sledovat a poslouchat. Budu se snažit být co nejvíce připravený. Stále se učím a určitě se mám kam posunout,“ vyprávěl thajský jezdec, který se svého debutu už nemůže dočkat, avšak podle svých slov zůstává nohama na zemi.

Reklama

Související témata: