Hlavní obsah

Přestup k nám, žádají Hamiltona fanoušci Ferrari. To jsem od nich opravdu nečekal, tvrdí jezdec Mercedesu

Praha

Ferrari čeká na titul mistra světa od roku 2007, a tak není divu, že mnoho fanoušků italské stáje žádá Lewise Hamiltona, který v posledních letech formuli 1 vládne, aby přestoupil. „Jestli někdy nastane chvíle, že budu chtít něco změnit, tak Ferrari bude připadat v úvahu. Teď jsem ale u Mercedesu, kde jste navždy součástí rodiny,“ říká Hamilton.

Foto: Profimedia.cz

Lewis Hamilton je oblíbený u fanoušků Ferrari.

Článek

O tom, že by Lewis Hamilton mohl jezdit za Ferrari, se už mnohokrát spekulovalo. Jezdec se však k tomu nikdy pořádně nevyjádřil. Nyní po Velké ceně Itálie, kde mu fanoušci Ferrari projevovali velkou náklonnost, se o té možnosti rozpovídal. „Když jsem dorazil sem na závod, mnoho fanoušků Ferrari mě žádalo, abych k jejich oblíbené stáji přestoupil,“ přiznal jezdec Mercedesu na webu sportsmole.co.uk.

„To jsem opravdu nečekal," prohlásil. „Asi je to tím, že Ferrari nezískalo titul mistra světa od roku 2007 a fanoušci touží po úspěchu. O mě se tak zajímají, protože jsem šampionát v posledních letech vyhrál,“ zamýšlel se Hamilton. Často je prý také dotazován, jak by se cítil, kdyby ukončil kariéru, aniž by zkusil jezdit za Ferrari.

„Jestli někdy nastane chvíle, že budu chtít něco změnit, tak Ferrari bude připadat v úvahu. Když jste ale členem Mercedesu, tak jste navždy součástí rodiny. To je pro mě hodně důležité. Starají se o vás i po odchodu do důchodu. Tahle loalajita je pro mě klíčová,“ vysvětloval Hamilton, který se letos stane nejspíš pošesté světovým šampionem.

I když teď nevítězí tak často jako na začátku sezony, stále dojíždí na bodovaných místech a navyšuje svůj náskok v průběžném pořadí šampionátu. Druhý Valtteri Bottas, který je jeho kolegou, ztrácí už třiašedesát bodů. Formule 1 bude pokračovat příští týden Velkou cenou Singapuru, kterou Hamilton loni i předloni ovládl.

Reklama

Související témata:
  Velká cena Číny - sprint dnes 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace dnes 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články