Hlavní obsah

Starostlivý Verstappen. S více závody podle něj přibude rozvodů

Praha

Max Verstappen si dělá starosti. Rozšíření šampionátu na dvaadvacet závodů během sezony se mu vůbec nelíbí. Podle jezdce Red Bullu kvůli tomu dojde k větší rozvodovosti. “Je třeba myslet i na mechaniky. Jinak si můžou rovnou vyplnit rozvodové papíry,“ říká talentovaný mladík.

Foto: Maxim Shemetov, Reuters

Max Verstappen.

Článek

Rozšíření šampionátu formule 1 na dvaadvacet závodů se některým jezdcům vůbec nelíbí. Kupodivu jim ale nejde o ně samotné, ale mají starost o mechaniky. Ti podle nich už téměř vůbec nebudou se svými rodinami, a tak hrozí, že dojde k více rozvodům. „Nesouhlasím s dvaadvaceti závody,“ prohlásil Max Verstappen na webu Motorsport.com.

„Měli bychom vybrat jen ty nejlepší okruhy. Vím, že je to hlavně o penězích, ale měli bychom myslet také na mechaniky, kteří jezdí na každý závod. Oni na velkou cenu přijíždějí už v pondělí nebo v úterý, aby přichystali všechno včas. Naproti tomu šéfové dorazí v pátek nebo dokonce až v sobotu ráno a častokrát odjíždějí už během závodu, aby byli zase co nejdříve doma,“ vyprávěl jezdec Red Bullu.

„Pro ně to problém není, jsou pryč nanejvýš tři dny. Jenže ostatní jsou mimo třeba šest dní. Nestěžuji si ani tak kvůli sobě, ale hlavně kvůli mechanikům,“ vysvětloval Verstappen. „Pokud se bude počet závodů dále zvyšovat, můžou si mechanici rovnou vyplnit rozvodové papíry,“ dodal talentovaný mladík.

Stejný názor má i Segio Pérez. „Je toho hodně. Pro nás jezdce to takový problém není, protože třeba na některé závody můžeme přijet později, ale mechanici a inženýři tam bývají dlouho. Je to náročné, pochybuji, že mohou vést nějaký společenský život,“ uvedl jezdec týmu Racing Point.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články