Hlavní obsah

Ferrari propustilo zaměstnance podezřelého ze sabotáže

Vedení týmu formule jedna Ferrari propustilo svého dlouholetého zaměstnance Nigela Stepneyho, kterého v červnu zažalovalo kvůli podezření ze sabotáže. Osmačtyřicetiletý Angličan prý před Velkou cenou Monaka manipuloval s oběma vozy, podle stáje nasypal do otvorů nádrží na benzín bílý prášek.

Článek

List Gazzetta dello Sport v úterý uvedl, že po oznámení Ferrari nechalo státní zastupitelství v Modeně prohledat Stepneyho pracoviště i byt a skutečně našlo důkazy, že se bývalý šéfmechanik týmu pokoušel o sabotáž. Stepneyho advokátka Sonia Bartoliniová má však údajně důkazy svědčící v prospěch jejího klienta.

Stepney pracoval ve "scuderii" Ferrari čtrnáct let, přičemž až do roku 2001 byl šéfmechanikem. V následující sezóně byl odpovědný za tankování během závodů a po loňském odchodu Rosse Brawna si dělal naděje na zisk uvolněného místa technického ředitele. Když se však nedočkal, oznámil, že na konci této sezóny ze stáje odejde.

Podle Gazzetty byla i sabotáž v Monte Carlu svéráznou Stepneyho pomstou za to, že nebyl do funkce technického ředitele jmenován.

Reklama

Související témata: