Hlavní obsah

Renault zklamal, nový monopost ukázal jen částečně

Paříž/Praha

Fanoušci Renaultu se těšili. Ale místo nadšení převážilo zklamání. Francouzský tým měl totiž ve středu odhalit svůj nový monopost, avšak ukázal ho jen na 3D projekci a několika fotografiích. Vůz tak bude možné pořádně vidět až příští týden na předsezonních testech v Barceloně. „Koho zajímá auto, ať se podívá příští týden na fotky,“ doporučil šéf stáje Cyril Abiteboul.

Foto: Sport.cz

Renault ukázal nový monopost jen částečně na fotografiích.

Článek

Jak bude vypadat? Dojde k nějakým odlišnostem v zabarvení? Fanoušci formule 1 jsou vždy zvědaví na to, jaké budou nové monoposty. Ti, co fandí Renaultu, však byli zklamaní. Tým jim totiž při své prezentaci ukázal nový vůz jen v 3D projekci a na fotografiích, na nichž nebyl zachycen celý.

Má to znamenat, že tým nemá auto R.S.20 ještě hotové? „Možná si vzpomenete, že loni jsem zmínil, že máme zpoždění. Letos jsme ale oproti plánům napřed,“ uklidnil Cyril Abiteboul, šéf stáje na webu Motorsport.com. „Ve skutečnosti není nikdo schopen představit skutečné auto. Pokud tým jede podle plánu, tak nemá někde auto zaparkované několik hodin nebo dní,“ vysvětloval Abiteboul.

„Když je auto postaveno, zamíří hned do Barcelony. To je optimální program. „Na základě toho bylo naší jedinou možností mít falešné auto, na ukázku, které by vypadalo téměř jako to letošní. To by ale bylo plýtvání penězi. Takže než to, je lepší nemít žádné auto,“ prohlásil Abiteboul dál.

„Koho zajímá auto, ať se podívá příští týden na fotky,“ dodal s tím, že na předsezonních testech v Barceloně se nový monopost ukáže již na trati. Jezdecká dvojice týmu byla pozměněna. Novým kolegou Daniela Ricciarda se stal Esteban Ocon, který se do formule 1 vrací po pauze a stáj má pro letošní sezonu vysoké ambice. „Cílem zůstává vrátit se na čtvrté místo v Poháru konstruktérů,“ prozradil Abiteboul.

Reklama

Související témata:
  Vítěz: L. Norris (McLaren) Velká cena Číny - kvalifikace na sprint Vítěz: L. Norris (McLaren) konec
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
  Velká cena Číny - sprint zítra 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace zítra 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace