Hlavní obsah

Těším se, až budu závodit proti nejlepším jezdcům, říká talentovaná Němka, která míří do formule 3

Praha

Sophia Flörschová míří do formule 3. Talentovaná jezdkyně, která před více než rokem utrpěla při děsivé nehodě v Macau zlomeninu krčního obratle, bude v šampionátu působit v týmu Campos Racing. „Bez jakýchkoliv předchozích testů se toho musím hodně naučit, ale těším se, až budu závodit proti nejlepším jezdcům,“ prohlásila devatenáctiletá Němka.

Foto: Sport.cz

Sophia Flörschová.

Článek

Mladičká jezdkyně je další zájemkyní o sedačku ve formuli 1. Aby to dokázala, dělá pro to vše. Teď bude mít možnost obdržet nějaké body, které jsou potřeba k zisku superlicence v šampionátu FIA formule 3. Sofia Flörschová tuto sezonu usedne do monopostu týmu Campos Racing.

Ten Flörschová oslnila nejen svou bojovností. „Je pro nás velkou ctí mít Sofii v našich řadách,“ uvedl Adrian Campos, majitel týmu na webu autosport.com. „Je to jedna z nejtalentovanějších závodnic a je skutečným příkladem vytrvalosti,“ prohlásil o šikovné jezdkyni dál.

Ohromně nadšená je také Flörschová. „Jsem velice ráda, že se budu účastnit šampionátu formule 3 s týmem Campos Racing. Bez jakýchkoliv předchozích testů se toho musím hodně naučit, ale těším se, až budu závodit proti nejlepším jezdcům. Pro mě bude důležité, abych se zlepšovala každý závodní víkend a bavila se,“ řekla Flörschová, která se k závodění vrátila jen několik měsíců po hrozivé nehodě v Macau.

Tam před více než rokem při světovém finále formule 3 po srážce s jiným vozem vyletěla z trati. Přeletěla přes bariéry a narazila do konstrukce pro fotografy. Se zlomeným sedmým krčním obratlem byla transportována do nemocnice, kde podstoupila chirurgický zákrok. Krátce poté už hlásala, že se k závodění bude chtít vrátit. Po čtvrt roce už usedla do monopostu a v sezoně pak jezdila v regionálním evropském šampionátu.

Reklama

  Vítěz: L. Norris (McLaren) Velká cena Číny - kvalifikace na sprint Vítěz: L. Norris (McLaren) konec
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
  Velká cena Číny - sprint zítra 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace zítra 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace