Hlavní obsah

Ferrari připouští problémy s motorem. Když se nebude dařit, sezonu odpíská

Paříž/Praha

Již příští neděli se v australském Melbourne uskuteční úvodní závod letošního světového šampionátu formule 1. Testy, které probíhaly v uplynulých týdnech, ukázaly, že by opět největším favoritem na titul měl být Mercedes. Kdo mu ale bude šlapat na paty? Nejspíš Red Bull. Ferrari totiž už teď přiznává problémy a pokud se mu nebude dařit, asi se zaměří už na příští sezonu.

Foto: Sport.cz

Motor není podle šéfa Ferrari tak výkonný.

Článek

Letošní sezona formule 1 ještě ani nezačala a šéf Ferrari Mattia Binotto už prohlásil, že pokud se jeho týmu nebude dařit, zaměří se raději na příští sezonu. Důvod? Předsezonní testy, které podle Binotta ukázaly, že italský tým není tak silný. „Myslím, že z pohledu celkové výkonnosti pohonné jednotky nejsme tak silní jako loni,“ uvedl Binotto na webu planetf1.com.

„Soustředili jsme se na spolehlivost a mělo to dopad na výkonnost,“ vysvětloval Binotto. „Pokud po několika závodech uvidíme, že ztráta je příliš velká, pak začneme uvažovat nad tím, zda by nebylo lepší se zaměřit na příští sezonu,“ připustil Binotto s tím, že teď ale mechanici v továrnách makají na zlepšení.

Kvůli loňskému motoru však Ferrari čelí obvinění. Týmy si loni u Mezinárodní automobilové federaci stěžovaly, že pohonná jednotka Ferrari není legální. Ta začala motor zkoumat a minulý pátek pak přišla s prohlášením, že vyšetřování ukončila, a že s týmem uzavřela důvěrnou dohodu. Jakou, však nechtěla prozradit, což samozřejmě naštvalo zbylé stáje.

Ty se spojily a pod vedením Mercedesu teď sepsaly prohlášení, ve kterém federaci kritizují a žádají o úplné vysvětlení případu a o zveřejnění výsledků vyšetřování. Pokud by se tak nestalo, jsou všichni připraveni se obrátit na soud. Jak na jejich výzvu bude FIA reagovat není momentálně jasné.

Reklama

Související témata: