Hlavní obsah

Jezdci jsou šokováni, že se v Austrálii nejspíš pojede

Melbourne/Praha

Jak to bude s Velkou cenou Austrálie vozů formule 1? O jejím startu či případném zrušení rozhodnou výsledky testů. Během středy se totiž udělalo špatně několika dalším členům týmů Haas a kvůli podezření na nákazu koronavirem museli do karantény. I když se jezdci na úvod sezony připravovali, někteří nechápou, že by se měl závod konat.

Foto: Profimedia.cz

Lewis Hamilton.

Článek

Kvůli hrozícímu šíření nákazy se konání Velké ceny v Austrálii divil třeba šestinásobný světový šampion Lewis Hamilton. „Jsem velice, velice překvapen, že jsme tady,“ přiznal Hamilton na webu BBC. „Je skvělé, že zase budeme závodit, ale je šokující, že všichni sedíme v této místnosti. Je tady tolik fanoušků. Celý svět na tuto situaci reaguje. Hranice se zavírají, NBA je přerušena a formule 1 pokračuje,“ divil se jezdec Mercedesu.

Situací je podle svých slov znepokojen. „Musím říci, že se necítím komfortně. Jen to potvrzuje, že formuli 1 ovládají peníze. Doufejme, že tento víkend dopadne dobře,“ dodal Hamilton, který tak fanoušky alespoň vyzval k opatrnosti a také užívání dezinfekčních prostředků.

S jeho názory souhlasí i další světový šampion „Také si nejsem jistý, jestli je správné, že jsme tady,“ podpořil Hamiltona Kimi Räikkönen. „Ale o tom my nerozhodujeme. Myslím, že kdyby to ale bylo jen na týmech, tak bychom tady nebyli. Nejde jen o nás, ale i o fanoušky,“ doplnil jezdec týmu Alfa Romeo.

O karanténě několika členů informoval již Haas, Williams a McLaren. Teď k nim přibyly další členové z Haasu a čeká se, jak dopadnou jejich testy. „Pokud by bylo potvrzeno jejich nakažení, myslím, že bychom měli uvažovat a zatáhnout ruční brzdu,“ prohlásil Sebastian Vettel, jezdec Ferrari.

Reklama

  Velká cena Číny - kvalifikace na sprint dnes 09 : 30
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint