Hlavní obsah

Nová opatření v Belgii znemožňují závod formule 1 ve Spa

Ochromená sezona mistrovství světa formule 1 se dočká další změny v kalendáři, protože v původním termínu nebude možné uspořádat Velkou cenu Belgie. Ve Spa-Francorchamps se má jet 30. srpna, podle středečního rozhodnutí tamní vlády ale nelze v Belgii kvůli pandemii koronaviru organizovat hromadné akce nejméně do 31. srpna. Oficiální verdikt o osudu závodu zatím nezazněl.

Foto: Sport.cz

Ilustrační foto

Článek

"V následujících dnech si budeme klást otázky a zvažovat možnosti," řekl komerční ředitel závodu Stijn de Boever. V úvahu podle něj připadá konání závodu v jiném termínu, nebo Velká cena bez diváků. "Ale i bez fanoušků bychom měli u trati spoustu lidí. A co je masová akce? Platí to pro 500, 3000 nebo 5000 osob?" uvedl De Boever.

Manažerka Grand Prix Vanessa Maesová nevyloučila ani zrušení závodu bez náhrady. "Možné je všechno. Nikdo nemůže říct, jaká bude za čtyři a půl měsíce situace," řekla agentuře Belga.

Pořadatelé každopádně přerušili prodej vstupenek. O závod na legendární trati v Ardenách je tradičně obrovský zájem, který přitahuje zejména nizozemský pilot stáje Red Bull Max Verstappen.

Kvůli šíření nemoci covid-19 už bylo zrušeno či odloženo úvodních devět závodů sezony F1. V aktuálním kalendáři nyní jako první figuruje Velká cena Francie, ale její termín 28. června je také nereálný, protože v zemi nebude možné konání velkých akcí nejméně do poloviny července. Oficiální web šampionátu už oficiální termínovou listinu mistrovství světa dokonce stáhl, stále by ale mělo platit, že vedení F1 usiluje o uspořádání sezony s alespoň 18 závody.

Reklama

Související témata: