Hlavní obsah

FIA prodloužila současnou letní odstávku v F1 na 63 dní

Londýn

Zástupci Mezinárodní automobilové federace FIA prodloužili ve formuli 1 už podruhé tradiční letní odstávku, která byla přesunuta do současné pauzy vynucené pandemií koronaviru. Uzavření továren všech stájí a přestávka ve vývoji techniky, která obvykle bývá v srpnu, se protáhne na 63 dní. Návrh už schválila i Světová rada motorsportu.

Foto: Sport.cz

Uzavření továren všech stájí F1 a přestávka ve vývoji techniky, která obvykle bývá v srpnu, se letos protáhne na 63 dní.

Článek

O přeložení letní pauzy rozhodlo vedení F1 v březnu, kdy ještě zástupci seriálu doufali v květnový rozjezd sezony. Původně měla přestávka trvat 21 dní, 7. dubna ale FIA rozhodla o jejím prodloužení na 35 dní. Nyní se natáhne na téměř dvojnásobek.

Podle vyjádření FIA mohou stáje po uplynutí 50 dní odstávky požádat o povolení, aby se maximálně desetičlenné týmy mohly vrátit k práci na dlouhodobých projektech. Zákaz testování pro výrobce motorů FIA prodloužila z 35 dní na 49.

Vedení F1 doufá, že se v červenci podaří odjet bez diváků Velkou cenu Rakouska. Další podoba kalendáře je ale nejasná, v řadě zemí platí až do září zákaz shromažďování většího počtu lidí. Omezení komplikují i cestování.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články