Hlavní obsah

Alonso doufá, že pomůže Massovi proti Hamiltonovi

LONDÝN

Ačkoli už španělský pilot Fernando Alonso nemá letos šanci získat mistrovský titul ve formuli jedna, ve své současné formě se může stát jedním z důležitých faktorů v boji o titul. Jak světový šampión z let 2005 a 2006 řekl španělským médiím, udělá vše pro to, aby pomohl Brazilci Felipemu Massovi proti Britovi Lewisi Hamiltonovi, s nímž se rozkmotřil během loňského společného působení v McLarenu.

Článek

Alonso vyhrál s renaultem poslední dvě Grand Prix v Singapuru a v Japonsku a v uplynulých šesti závodech získal více bodů než kdokoli jiný v F1. I tak ale zůstává v celkovém hodnocení daleko za lídry Hamiltonem a Massou z Ferrari, které od sebe dvě Velké ceny před koncem sezóny dělí pět bodů.

"Samozřejmě, bez váhání. Pokud budu moct pomoci, pomůžu Massovi," řekl sedmadvacetiletý Alonso po nedělním triumfu ve Fudži španělským novinářům. Jeho antipatie k Hamiltonovi se datuje od minulé sezóny, v níž měl jeho mladý týmový kolega lepší výsledky a napjatá situace skončila už po jednom roce Alonsovým odchodem z McLarenu.

Že je vztah španělského pilota k úřadujícímu vicemistrovi světa stále negativní, ukázala i tisková konference po nedělním závodě. Zatímco její další účastníci Robert Kubica a Kimi Räikkönen se nechtěli vyjádřit s ohledem na nedostatek informací k trestu projetí boxy, který Brit kvůli jednomu ze svých manévrů dostal, Alonso odpověděl okamžitě: "Souhlasím," a později v rozhovoru doplnil: "Nevím, co udělal, ale je každopádně dobře, že byl potrestán."

Mistrovství světa formule jedna pokračuje už tento víkend Velkou cenou Číny v Šanghaji a skončí dva týdny nato v brazilském Sao Paulu.

Reklama

  Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) Velká cena Číny - kvalifikace Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) konec
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
  Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) Velká cena Číny - sprint Vítěz: M. Verstappen (Red Bull) konec
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny zítra 09 : 00
20240421T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny
Velká cena Číny
Velká cena Číny