Hlavní obsah

Chladná hlava. To bude Hamiltonův trumf v Brazílii

PRAHA

Hlad po vítězství nebo jistý titul? Lewis Hamilton má před finálovým závodem letošního mistrovství světa vozů formule 1 jasno. Jezdci stáje McLaren stačí k zajištění titulu "jen" páté místo, jenže jako v každém jiném sportu mohou podobná "jen" ztratit platnost během okamžiku. A Hamilton si dobře uvědomuje, že emoce musejí jít při Velké ceně Brazílie stranou a cesta k titulu vede přes chladný kalkul.

Článek

Hamilton je krůček od toho, aby se stal nejmladším mistrem světa v historii formule 1. Po sedmnácti odjetých závodech má v čele průběžného pořadí sedmibodový náskok na jediného zbývajícího kandidáta na titul Felipeho Massu z Ferrari. Toho v Interlagosu požene za premiérovým triumfem na sto tisíc brazilských hrdel, Hamilton ale věří, že tlaku okolí nepodlehne.

„Tento víkend bude možná zatím vůbec nejzajímavější v mé kariéře. Vím, že mám před sebou možná nejdůležitější bitvu, nehodlám tomu ale podlehnout. Musím zcela ovládnout svou psychiku a emoce,“ plánuje třiadvacetiletý vicemistr světa, který je takřka do puntíku ve stejné situaci jako v minulé sezóně. Tehdy také v Brazílii vedl pořadí, ani sedmibodový náskok na Kimiho Räikkönena ale nakonec k titulu nestačil a mistrovské oslavy propukly ve stáji z Maranella.

Jenže mladý Brit ušel během druhé sezóny ve formuli 1 další kus cesty. Při posledním podniku v Číně si napravil sebevědomí po nepovedeném závodu v Japonsku a s přehledem získal páté vítězství v sezóně. Stejný počet triumfů má na kontě i Massa, jemuž ale ani výhra v Interlagosu nebude stačit, pokud Hamilton neskončí hůř než pátý. „Vím, že nemusím vyhrát. K naplnění mého snu stačí odvést solidní výkon a to bude můj hlavní cíl,“ opakuje si Hamilton stále dokola svou mantru pro Brazílii.

Reklama

Související témata: