Hlavní obsah

Smutný Massa: Máme být na co pyšní

PRAHA

Odjel fantastický závod, a přesto byl nejsmutnějším jezdcem nedělního závodu F1 v brazilském Sao Paulu. Domací pilot Felipe Massa vyhrál na okruhu Interlagos, ale k titulu mistra světa mu chyběl pouhý bod. V dramatickém finále se nakonec v posledním kole stal světovým šampiónem Brit Lewis Hamilton.

Článek

Jen několik málo sekund se radoval brazilský pilot Felipe Massa po projetí cílem na okruhu Interlagos v Sao Paulu. Když mu ale z vysílačky řekli, že Lewis Hamilton předjel Tima Glocka a je pátý, v jeho očích už se neleskly slzy štěstí, ale smutku. Vítězství na domácí půdě mu k vytouženému titulu mistra světa nepomohlo, chyběl pouhý bod...

Sedmadvacetiletý jezdec Ferrari snil, že před domácím publikem nejen pozvedne pohár pro vítěze nedělního závodu, ale oslaví s ním také titul světového šampióna. Drama v samotném závěru závodu však jeho sny překazilo. "Byl to pro mě opravdu vzrušující den. Uděláte všechno bezchybně, ale pak vidíte, jak Lewis Hamilton míjí Tima Glocka. To vašimi pocity zamíchá. Takové je ale závodění. Hodně se z dneška poučím," řekl Massa.

<table border="0" cellpadding="2" cellspacing="2" class="table_1"><tbody><tr class="invert"><td colspan="2">VC Brazílie F1 na Sport.cz: </td></tr><tr><td><strong>ZÁVOD</strong></td><td><a href="http://moto.sport.cz/clanek/139405-massovi-vitezstvi-v-brazilii-nestacilo-mistrem-sveta-je-hamilton.html" target="_blank">Massovi vítězství nestačilo, mistrem světa je Hamilton</a> </td></tr><tr class="highlight"><td><strong>HAMILTON</strong></td><td><a href="http://moto.sport.cz/clanek/139442-sokovany-hamilton-brecel-a-dekoval-bohu-ze-mu-titul-dopral.html" target="_blank">Brečel a děkoval Bohu</a> </td></tr><tr><td><strong>BRITSKÝ TISK</strong></td><td><a href="http://moto.sport.cz/clanek/139468-britsky-tisk-je-u-vytrzeni-z-hamiltonova-triumfu.html" target="_blank">Britský tisk je u vytržení</a> </td></tr><tr class="highlight"><td><strong>MASSA</strong></td><td><a href="http://moto.sport.cz/clanek/139467-smutny-massa-mame-byt-na-co-pysni.html" target="_blank">Máme být na co pyšní</a></td></tr><tr><td><strong>SVĚTOVÝ TISK</strong></td><td><a href="http://moto.sport.cz/clanek/139482-evropsky-tisk-srovnava-hamiltona-se-schumacherem.html" target="_blank">Hamilton je srovnávám se Schumacherem</a></td></tr></tbody></table>

I přes patrný smutek hledal rodák ze Sao Paula nějaká pozitiva. "Máme být na co pyšní. Závod byl dokonalý. Všechno jsme navzdory počasí úžasně zvládli. Jsem hrdý na závod i na tým. Moje okolí mě podporovalo víc než kdy jindy, víc než jsem čekal," prohlásil jezdec. "Myslím, že máme za sebou skvělý šampionát. Zaznamenali jsme vzlety i pády a zaplatili jsme ze ně. Musíme být rádi za pohár konstruktérů, to je velmi důležité," zdůraznil. "Je také potřeba pogratulovat Lewisovi. Získal více bodů a zaslouží si být mistrem světa," dodal vítěz Velké ceny Brazílie.

Reklama

Související témata:
  Velká cena Číny - kvalifikace na sprint dnes 09 : 30
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
  Velká cena Číny - sprint zítra 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint