Hlavní obsah

Motocyklový šampión Rossi ve formuli proháněl piloty Ferrari

Osminásobný motocyklový mistr světa Valentino Rossi znovu testoval se stájí formule 1 Ferrari. Na okruhu v Mugellu byl italský jezdec jen o necelé dvě sekundy pomalejší než úřadující vicemistr světa Brazilec Felipe Massa a loňský šampión Fin Kimi Räikkönen.

Článek

"Kdybych hodně dřel, mohl bych se stát dobrým pilotem formule 1. Netroufnu si říct, že bych vyhrával, ale potenciál ve mně je," citovala agentura Reuters Rossiho, který si jízdu ve formuli vyzkoušel už v letech 2005 a 2006. Dokonce měl nabídku na angažmá v italské stáji, ale nakonec se rozhodl zůstat u motorek. Letos dostal testovací jízdy u Ferrari jako dárek za letošní titul mistra světa v MotoGP.

Rossimu, který jezdil ve své tradiční žluté helmě, na trati v Mugellu bouřlivě fandilo asi tisíc fanoušků. Devětadvacetiletý Ital zajel čas 1:22,5 minuty. Massa s Räikkönenem byli o sekundu a půl rychlejší. Traťový rekord drží Brazilec Rubens Barrichello s časem 1:18,704. Rossi mohl pomýšlet na lepší čas, ale místo plánovaných 51 kol odjel kvůli bouřce jen dvacet okruhů.

Další testovací jízdy čekají populárního závodníka v pátek.

Reklama

Související témata: