Hlavní obsah

Hamilton se stal podruhé Mezinárodním závodním jezdcem roku

PRAHA

Úřadující mistr světa ve formuli 1 Lewis Hamilton se stal podruhé za sebou Mezinárodním závodním jezdcem roku, když v Londýně převzal cenu Autosport Awards. Nováčkem roku se stal nejmladší vítěz závodu F1 v historii - Sebastian Vettel.

Článek

Lewis Hamilton, nejmladší mistr světa ve formuli 1, získal podruhé za sebou titul Mezinárodního závodního jezdce roku. Cenu převzal z rukou dvojnásobného světového šampióna Fina Mikky Häkkinena. „Získat ocenění je pro mě vždy velkou poctou. Když držím tuto cenu, připomíná mi to všechny mé účasti na Autosport Awards, i tehdy, když jsem zde byl poprvé. Když vidím, jak dlouhá cesta to byla a kolik lidí mi pomohlo, jsem velmi pyšný,“ řekl Hamilton.

I když letos McLaren nevyhrál Pohár konstruktérů, na slavnostním vyhlášení byl jeho monopst MP4-23 oceněn jako závodní vůz roku. Žádným překvapením nebylo ani ocenění pro VC Brazílie jako moment roku. V posledním dramatickém závodě letošní sezóny se až v závěrečném kole rozhodlo o titulu mistra světa. Nejlepším nováčkem se stal vítěz letošního závodu v Monze německý pilot Sebastian Vettel.

Další ocenění může třiadvacetiletý Lewis Hamilton získat už tuto neděli, kdy proběhne vyhlášení nejlepšího britského sportovce za letošní rok.

Reklama

  Vítěz: L. Norris (McLaren) Velká cena Číny - kvalifikace na sprint Vítěz: L. Norris (McLaren) konec
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
  Velká cena Číny - sprint zítra 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint