Hlavní obsah

Do Zandvoortu se formule 1 vrátí až v příštím roce

Zandvoort

Formule 1 se letos na okruh v Zandvoortu ještě nevrátí. Pořadatelé již jednou odložené Velké ceny Nizozemska se rozhodli závod přeložit na příští rok. V Zandvoortu se naposledy jelo v roce 1985 a původně tam měly nejrychlejší monoposty znovu závodit 3. května, po propuknutí pandemie koronaviru ale byla Grand Prix stejně jako řada dalších odsunuta na neurčito. Nyní se nizozemští pořadatelé dohodli s vedením F1 počkat s návratem do roku 2021.

Foto: Sport.cz

Zářijová Velká cena Singapuru formule 1 se letos nejspíš neuskuteční.

Článek

"Já osobně jsem se na tento okamžik těšil 35 let, tak můžu ještě rok počkat," uvedl na webu pořadatelů sportovní ředitel nizozemské Velké ceny Jan Lammers. "Byli jsme na první závod stoprocentně připraveni a stále jsme. Chceme však návrat formule 1 do Zandvoortu oslavit společně s fanoušky. Proto prosíme o trpělivost," konstatoval bývalý jezdec.

Jedinou možností, jak zařadit závod v Zandvoortu do letošního nouzového kalendáře, bylo uspořádat jej bez diváků, proto se organizátoři rozhodli vyčkat na lepší podmínky. Termín pro sezonu 2021 zatím znám není.

V Zandvoortu se závod mistrovství světa jel poprvé v roce 1952 a v kalendáři s několika krátkými přestávkami vydržel až do roku 1985. Tehdy byli diváci svědky posledního vítězství trojnásobného mistra světa Nikiho Laudy.

Sezona MS formule 1 ještě kvůli koronavirové pandemii nezačala a zrušeno nebo odloženo bylo již deset závodů. Upravený kalendář dosud nebyl oficiálně zveřejněn, podle aktuálních plánů by se mohlo závodit poprvé 5. července bez diváků v rakouském Spielbergu.

Reklama

Související témata: