Hlavní obsah

Už se nemohou dočkat. Jezdci Ferrari testovali na okruhu

Mugello/Praha

Sezona formule 1 se nezadržitelně blíží. Již příští víkend odstartuje v Rakousku a týmy se už pilně připravují. V minulých týdnech začali s testováním starších monopostů u Mercedesu a Renaultu, teď na trať s předloňským vozem vyjeli jezdci Ferrari. „Bylo to skvělé,“ shodli se Sebastian Vettel s Charlesem Leclercem.

Foto: Sport.cz

Sebastian Vettel (vlevo) a Charles Leclerc.

Článek

I když letošní sezona formule 1 odstartuje bez diváků, hotely poblíž Spielbergu hlásí na příští víkend velký zájem turistů. Plno práce už mají i organizátoři, ti chystají přísná hygienická opatření kvůli koronaviru a otevřeny byly už i dvě testovací stanice, které budou spolu s dalšími testovat všechny lidi pracující na okruhu.

Dočkat se už nemohou i jezdci. Po Mercedesu a Renaultu usedli do předloňských monopostů také jezdci Ferrari. Ti si v úterý zajezdili na okruhu v Mugellu a byli nadšení. „Bylo to skvělé. Stýskalo se mi. I když jsem měl během pauzy celkem dost virtuálních závodů, tak jsem potřeboval znovu získat ten fyzický dojem rychlosti. Už se těším na sezonu. Od příštího týdne už půjde do tuhého,“ líčil Charles Leclerc na webu formulaspy.com.

Jeho slova potvrdil i Sebastian Vettel, který však po této sezoně od týmu odchází. Nedohodli se na prodloužení smlouvy a jezdec zatím neprozradil, zda a kde bude ve formuli 1 pokračovat dál. „Tak rád jsem zase usedl do kokpitu po přestávce, která byla delší než ta obvyklá zimní,“ prohlásil Vettel.

Čtyřnásobný světový šampion si jízdu na tomto okruhu nemohl vynachválit. „Bylo skvělé zažívat ty pocity v autě na tak krásné trati. Zasloužila by si pořádat velkou cenu. Nejezdil jsem tady několik let, takže mi chvíli trvalo, než jsem si zvyknul, pak jsem si to ale skutečně užil,“ dodal Vettel.

Reklama