Hlavní obsah

Chybí mu oranžová armáda, tak si narazí novou přilbu a zkusí prohnat Hamiltona

Spa-Francorchamps

Blíží se jeho oblíbený závod. Holanďan Max Verstappen míří do belgického Spa-Francorchamps v pozici druhého muže průběžného pořadí šampionátu formule 1. Na vedoucího Lewise Hamiltona ztrácí 37 bodů a je dosud jediným mužem, který suverénnímu Mercedesu ukradl aspoň jedno vítězství.

Foto: Handout, Reuters

Pekelně soustředěný Max Verstappen...

Článek

Může se v Belgii cítit skoro jako doma. Jen kdyby ho také mohli provázet věrní fanoušci.

„Oranžová armáda je zpravidla ve Spa v plné síle. Velká škoda, že soutěžíme bez diváků. Věřím však, že si lidé užívají alespoň před televizory. Pro tento víkend jsem si připravil novou přilbu a snad se bude lidem líbit," usmívá se Max Verstappen v tiskové zprávě svého týmu Red Bull Racing.

Na okruh se moc těší. „Miluji Spa! Jednoznačně můj oblíbený okruh a velmi se na závody těším. Jde o staromódní trať s relativně malým množstvím výběhových zón," popisuje Verstappen.

„Celý okruh zdobí výškové rozdíly a směřujete tedy nahoru i dolů. Není tu mnoho pomalých zatáček a v autě F1 si tak můžete vychutnat pravý pocit z rychlosti. Hlavně ve středním sektoru si ho užijete naplno," dodává.

Očekává velkou vyrovnanost

Spa po týdnu volna odstartuje sérii tří závodů v řadě.

Foto: Bryn Lennon, Reuters

Vítěz výroční Velké ceny Max Verstappen oslavuje svůj triumf v Silverstonu.

„V pořadí jednotlivců i týmů jsme na druhém místě a potřebujeme proto pokračovat v nastoupeném trendu. Na dlouhých rovinkách se dá docela dobře předjíždět, ale přesto bude důležitá kvalifikace. Očekávám velkou vyrovnanost. Víme samozřejmě, že Mercedes má velkou sílu a budou opět rychlí," přemítá Verstappen.

Na velké prognózy si zatím netroufá.

„V posledních pár letech zde bylo pro nás výsledkově jako na houpačce. Opravdu nepředvídatelná trať. Nečekám, že by mělo jít o jedny z našich nejsilnějších závodů. Určitě však uděláme vše, abychom vytěžili maximum," ujišťuje.

Reklama

Související témata:
  Velká cena Číny - sprint dnes 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace dnes 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články