Hlavní obsah

Hamilton nebude bojkotovat belgickou Velkou cenu. Nic by to prý nezměnilo

Amerika zažívá další vlnu protestů hnutí Black Lives Matter. Několik světových sportovních hvězd se rozhodlo bojkotovat soutěže ve kterých působí a vyjádřit tak podporu demonstrantům. Pilot formule 1 Lewis Hamilton se k nim ale nepřipojí. Podle něj by jeho absence v nedělním závodě na okruhu Spa neměla žádný vliv.

Foto: Florent Gooden, ČTK/AP

Pilot Mercedesu Lewis Hamilton nebude bojkotovat Velkou cenu Belgie.

Článek

Britský závodník formule 1 Lewis Hamilton nebude bojkotovat víkendovou Velkou Cenu Belgie. Nepřipojí se tak k basketbalistům, hokejistům, baseballistům ani fotbalistům, kteří na podporu hnutí Black Lives Matter odložili utkání svých soutěží.

Hamilton, který od začátku sezony jezdí v černém voze s nápisem BLM, se po vítězném závodě v Rakousku zavázal, že bude do konce života bojovat proti rasismu. Nedávno proto například kritizoval vedení F1, že nedělá dost pro boj proti nerovnostem ve společnosti.

Novináři se ho proto před belgickým závodem zeptali, jestli se připojí ke svým kolegům v zámoří a bude bojkotovat nedělní Grand Prix. „Je ostuda, že to musí dojít až tak daleko, aby se konečně začalo něco dít," odpověděl Hamilton.

„Ale nevím, jestli by to mělo nějaký efekt, kdybych se rozhodl pro stejný krok tady v Evropě. Jsme v Belgii, ne ve Spojených státech... Tolik lidí podporuje sportovce, kteří se rozhodli pro tento krok, jsem na jejich straně," dodal šestinásobný mistr světa.

Reklama

Související témata: