Hlavní obsah

OBRAZEM: McLaren představil vůz pro letošní sezónu F1

PRAHA

Po Ferrari představil v pátek svůj nový monopost pro sezónu 2010 i McLaren. S novým vozem MP4-25 chce McLaren vyhrát v letošním roce oba mistrovské tituly. Náš cíl je jasný - chceme vyhrát," prohlásil při prezentaci monopostu šéf týmu Martin Whitmarsh.

Foto: Kieran Doherty , Reuters

Jenson Button (vlevo) a Lewis Hamilton pózují u nového vozu McLarenu

Článek

Nový monopost MP4-25 je klasicky stříbrnočervený. Od loňského vozu se liší zadní částí s žraločí ploutví a vykrojeným nosem. S ním se McLaren stejně jako Ferrari inspiroval u loňského vozu Red Bullu. „Na tomto voze jsme odvedli tolik práce jako ještě na žádném dřívějším monopostu," řekl šéfdesigner Tim Goss.

Jenson Button a Lewis Hamilton odhalují nový vůz McLarenu pro sezónu 2010foto: Reuters/Kieran Doherty

"Na tuto sezónu jsme se připravovali více než kdy jindy,“ řekl šéf týmu Martin Whitmarsh. „Každý rok ve formuli 1 přináší unikátní výzvy v pravidlech a rok 2010 není výjimkou. Navrhli jsme vůz, který využívá koncept dvojitého difuzoru. Teď se těšíme na vzrušující šampionát s mnoha novými i známými tvářemi. Náš cíl je jasný - chceme vyhrát,“ zdůraznil Whitmarsh.

Nový vůz McLarenu MP4-25foto: <a href="http://www.reuters.cz/">Reuters</a>/Kieran Doherty

Nadšení z nového vozu jsou i oba jezdci - Jenson Button a Lewis Hamilton. " Vypadá nádherně. Už se nemůžu dočkat, až si ho pořádně prohlédnu," prohlásil úřadující světový šampión Button. "Nyní musíme zapomenout na uplynulou sezónu a začít přemýšlet o budoucnosti. A tohle je budoucnost," dodal při odhalování Button.

Nový monopost McLarenu MP4-25foto: www.f1sports.cz

"Nový vůz se od toho loňského hodně liší. Jsem si jistý, že se bude i úplně jinak chovat. Jsem hrdý, že jsem se na jeho vývoji podílel,“ dodal Lewis Hamilton, mistr světa z roku 2008.

Jezdci McLarenu s novým vozem MP4-25foto: <a href="http://www.reuters.cz/">Reuters</a>/Kieran Doherty

Nový vůz McLarenu bude poprvé testován v pondělí 1. února na okruhu ve španělské Valencii.

Reklama