Hlavní obsah

Piloti Red Bullu zatím žehlili vztahy jen u karaoke

PRAHA

Když jsi v tísni, řekni to písní! To si nejspíš řekl šéf stáje Red Bull Christian Horner, když po nedělní Velké ceně Británie v Silverstonu přemýšlel, jak zchladit další erupci emocí mezi Markem Webberem a Sebastianem Vettelem. Nakonec totiž nechal oba jezdce vyřádit ve svém sídle v Oxfordshiru u karaoke, které prý dokonalo vyčistilo vzduch.

Foto: Nigel Roddis, Reuters

Pocit zadostiučinění prožíval Mark Webber po vítězství ve Velké ceně Velké Británie.

Článek

Napětí mezi oběma kohouty se v Silverstonu znovu vyostřilo poté, co Vettel zničil při tréninku nově vyvinutý nos svého monopostu a vedení rozhodlo o tom, že dostane Webberův a Australan dostane starý díl. To Webbera silně rozlítilo a jeho emoce neopadly ani poté, co v neděli závod vyhrál. Hned po projetí cílem si neodputsil uštěpačnou poznámku do rádia, že na týmovou dvojku nejel zle a později prohlásil, že by v Red Bullu neprodloužil smlouvu, kdyby věděl, jakého jednání se dočká.

A zatímco se mnozí dohadovali, jak Red Bull s další kontroverzní situací uvnitř stáje naloží, Horner vyřešil věc po svém. Ve svém sídle uspořádal týmový večírek, při kterém si spolu s oběma piloty a šéfkonstruktérem Adrianem Neweyem zapěl z plných plic karaoke verzi velkého hitu 70. let American Pie. "Hudební úroveň nebyla nijak valná," prozradil Horner deníku Sun. Na původně oznámenou schůzku, při níž se měl pročistit vzduch, v pondělí nedošlo.

„Nestojíme o to preferovat Sebastiana na úkor Marka. S nikým ze Sebastianova zázemí jsme naše rozhodnutí nediskutovali. Bylo to rozhodnutí technického charakteru, které jsem konzultoval jen s Adrianem. Před kvalifikací nebyl prostor to s Markem osobně rozebírat. Pokud bychom spolu hovořili, věřím, že by naše rozhodnutí dokázal pochopit. Ve hře jsou vítězství ve Velkých cenách, útočíme na mistrovské tituly...,“ řekl britským novinářům Horner.

Příště ostrouhá Vettel

Rozhodnutí vedení učinilo na základě aktuálního postavení jezdců v šampionátu. A to před podnikem v Silverstonu hovořilo ve prospěch Vettela, který měl na průběžném třetím místě o dvanáct bodů víc než Webber. Po triumfu australského pilota je však situace opačná. „Kdyby došlo k té samé situaci, byl by nyní ve výhodě Mark. Klíčem je postavení v šampionátu. Chápu jeho frustraci. Ale opravdu nebyl čas něco sáhodlouze vysvětlovat,“ podotkl Horner s tím, že další schůzku s jezdci neplánuje dřív než v závěru týdne.

Celé divadlo kolem Vettela a Webbera sledují s nenápadným úsměvem na tváři jezdci McLarenu Lewis Hamilton a Jenson Button. Právě soužití dvou posledních mistrů světa totiž bylo velkou neznámou, vzpomínka na rozmíšky Hamiltona s Alonsem před třemi lety. „Tohle lidi hodně zajímá. Jenže my jsme v pohodě a můžeme se v klidu soustředit na svou práci,“ dušuje se Button, podle nějž můžou být třenice v Red Bullu pro vedoucí pár seriálu jen k užitku. Hamilton si pro změnu neodpustil naznačit, na čí straně stojí. „Kdybych já byl v Markově pozici? Pane na nebi, to by se děly věci!“ prohlásil.

Reklama

Související témata: