Hlavní obsah

Přežije Schumacher do příští sezóny F1? Sílí přesvědčení, že ne

PRAHA

Schumacher nezapomněl vítězit, sezóna bude strhující. Michael nám všem ukáže. Výroky předcházející letošnímu ročníku mistrovství světa vozů formule 1, jimiž se bývalé i současné hvězdy královské disciplíny skláněli před navrátivší se německou legendou, působí po polovině sezóny značně úsměvně. Schumacherovy výkony jsou pouhým stínem někdejší oslnivé kariéry krále formule 1 a přesvědčení, že sedminásobný mistr světa odejde opět do sportovního důchodu, sílí.

Foto: Gero Breloer, ČTK/AP

Michael Schumacher mnoho důvodů ke spokojenosti nemá.

Článek

Schumacherovo trápení v kostce. Z deseti letošních závodů bodoval v šesti a jeho maximem jsou čtvrtá místa z Barcelony a Istanbulu. Jen dvakrát dokázal dojet před svým stájovým kolegou Nikem Rosbergem. To jsou fakta, která si německá hvězda zcela jistě nepředstavovala.

I proto se množí dohady nad tím, zda Schumacher prodlouží své působení ve formuli 1 o další sezónu. „Pokud nezačne předvádět výkony jaké si představuje, pak o jeho dalším působení ve formuli 1 pochybuji. Je výborně fyzicky připravený, má motivaci a stále čerpá ze svého talentu. Ale nesedí mu vůz,“ nechal se slyšet šéf formule 1 Bernie Ecclestone.

Neměl se vracet, tvrdí Stewart

S názorem protřelého promotéra souhlasí i trojnásobný mistr světa Jackie Stewart. Slavný skotský závodník jednoznačně odpověděl na dotaz, zda je v Schumacherových silách konkurovat současným esům jako Lewis Hamilton či Sebastian Vettel. „Vždyť nestačí ani na svého týmového parťáka! Rosberg je pravidelně rychlejší, o vítězství si Michael může nechat jen zdát,“ nebrala si servítky hvězda formule 1 z přelomu 60. a 70. let.

Stewart dokonce neskrývá názor, že Schumacherův comeback po třech letech sportovního důchodu nebyl ideální volbou. „Proč se vrátil? Dokázal vše, čeho dosáhnout šlo, a mohl jen ztratit. Podle mého názoru ukončil kariéru příliš brzy, po sezóně 2006 měl ještě jeden dva roky zůstat ve Ferrari. Nevím, proč to neudělal. Teď se musí naučit žít s kritikou,“ prohlásil.

Prodloužení Schumacherova jednoročního kontraktu by proto pro Stewarta bylo velkým překvapením. „Jsem přesvědčený, že po letošní sezóně opět skončí. Nevěřím, že jej uvidíme na startovním roštu i příští rok v březnu,“ dodal Stewart.

Reklama

Související témata:
  Vítěz: L. Norris (McLaren) Velká cena Číny - kvalifikace na sprint Vítěz: L. Norris (McLaren) konec
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
  Velká cena Číny - sprint dnes 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace dnes 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články