Hlavní obsah

Na pilota McLarenu Buttona zaútočili před GP Brazílie ozbrojení muži

SAO PAULO

Britského pilota McLarenu Jensona Buttona přepadli před nedělní Velkou cenou Brazílie ozbrojení muži. Úřadující šampión formule 1 vyvázl z nepříjemné situace bez následků. K incidentu došlo v sobotu večer, kdy se Button vracel autem na hotel. Sám neřídil, za volantem seděl policista, který za cenu nárazů do jiných aut dokázal skupině šesti mužů se zbraněmi ujet.

Foto: Stefano Rellandini, Reuters

Jezdec McLarenu Jenson Button.

Článek

„V sobotu 6. listopadu večer na cestě z okruhu Interlagos do Morumbi, čtvrti Sao Paula, se šest zjevně ozbrojených mužů pokusilo zmocnit auta, ve kterém cestoval Jenson Button. Nikdo z cestujících nebyl zraněn,“ uvádí se v prohlášení McLarenu.

S Buttonem cestoval jeho otec John, fyzioterapeut Mike Collier a Buttonův manažer Richard Goddard. Jezdci McLarenu jsou v Brazílii převáženi opancéřovanými vozy, které řídí zkušení policisté. Bezpečnost je v Brazílii, a tím spíše v době konání velké ceny, dlouholetým problémem. Bezpečnostní a policejní složky po incidentu zavedou dodatečná opatření pro personál F1.

„Jsem rád, že se mnou nejela (přítelkyně) Jessica, byla by vyděšená. Ti chlapi rozhodně neměli nějaké obyčejné ruční zbraně. Viděl jsem šest mužů, jak se ohánějí automatickými zbraněmi,“ řekl Button.

Během Velké ceny Brazílie 2006 bylo přepadeno auto s personálem týmu F1 Toyota. Skupina téměř dvaceti mladíků se zbraněmi na auto zaútočila přibližně tři a půl kilometru od závodního okruhu. V jednu chvíli přiložil jeden z útočníků pistoli k hlavě tiskové mluvčí týmu, Fernandě Villas-Boasové. Ozvaly se i výstřely. Naštěstí ani tenkrát nebyl nikdo zraněn.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Washington - Boston 2:0

Pastrňák vyšel v bitvě proti Ovečkinovi naprázdno. Boston ztratil naději na první příčku
NačítámNačíst další články