Hlavní obsah

V Red Bullu vše při starém. Webber s Vettelem, to prostě nejde k sobě

PRAHA

Tihle dva si prostě nesedli. A ani enormní snaha vedení formulové stáje Red Bull narovnat vztahy mezi Sebastianem Vettelem a Markem Webberem podle všeho nepadla na úrodnou půdu. Co na tom, že po loňských incidentech na trati byla válečná sekyra zakopána, když si obě esa formule 1 zkrátka nemají co říct.

Foto: Toru Hanaj, Reuters

Oslavy na stupních vítězů si společně užít dovedou. Jinak ale Mark Webber a Sebastian Vettel nemají mnoho společného.

Článek

V letošním průběhu mistrovství světa vozů formule 1 zatím vášně mezi oběma kohouty nevzplály, je ale otázka, zda to není jen otázka času. Jak totiž Webber naznačil v rozhovoru pro německý deník Bild, spojení mezi oběma piloty má hodně daleko k tomu, aby jej šlo nazvat vztahem.

„Ne. Proč? Není nejmenší důvod,“ odpověděl bezprostředně Webber na dotaz listu, zda s Vettelem vůbec někdy hovořili v osobní rovině. „Podívejte se. Mně je čtyřiatřicet, denně čtu noviny a nemusím se ho ptát na jeho názory. Zvlášť, když jsou v tolika ohledech úplně jinde. Nejsem žádný expert, ale hodně se zajímám o dění okolo sebe i ve světě. A pokud někoho takové věci nezajímají, tak proč bych se měl snažit s ním hovořit,“ vysvětloval australský jezdec.

Dotazy na osobní vztahy se suverénním lídrem letošní sezóny navíc Webbera začínají unavovat. „Proč se pořád musíme bavit o Sebastianu Vettelovi. Jestli o něm chcete něco vědět, tak se optejte přímo jeho. Pojďme se bavit o něčem jiném,“ dožadoval se vytáhlý závodník.

Když ale přišla řeč na jezdecké schopnosti, neváhal Webber vyseknout svému parťákovi-neparťákovi poklonu. „Letos odvádí absolutně skvělou práci. Stejně jako v uplynulých dvou letech. Vždy byl velice silným jezdcem,“ dodal třetí muž průběžného pořadí světového šampionátu.

Reklama

Související témata: