Hlavní obsah

Archivní záběry: Takhle řádil mladý Schumacher na motokárách před zraky svého otce

Praha

Jeho sen se naplnil. Mick Schumacher, syn sedminásobného mistra světa Michaela Schumachera, se od příští sezony představí ve formuli 1. Jednadvacetiletý německý pilot podepsal víceletý kontrakt s americkou stájí Haas. Na to, jak probíhaly závodnické začátky talentovaného Micka pod dohledem jeho otce a matky Corinny, se můžete podívat na archivním videu níže.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Archivní záběry Micka Schumachera a jeho otce MichaelaVideo: sntv

 
Článek

Na prvních záběrech je mladý Mick společně se svým otcem Michaelem na závodech motokár WSK Master Series na okruhu La Conca v Itálii.

Druhá část videa zachycuje Schumacherův start na německém Hockenheimu v seriálu formule 3 v roce 2018. Tehdy mladý Schumacher oslavil titul v celém seriálu. Jeho otec už u toho osobně přítomen být bohužel nemohl.

Následoval přestup do formule 2, kde po ne úplně vydařené premiérové sezoně přišel druhý ročník, v němž německý pilot sahá po mistrovském titulu.

Schumacherovi aktuálně patří první průběžná příčka šampionátu s náskokem 14 bodů na druhého Brita Calluma Ilotta. O konečném pořadí se rozhodne během následujícího víkendu ve dvou závodech na okruhu v Bahrajnu.

Od příštího roku se fanoušci motorsportu mohou těšit na Schumacherův start ve formuli 1. Bude kráčet v otcových šlépějích a dojede si časem pro titul mistra světa? Už první sezona mezi závodní elitou by o ambicích mladého Němce mohla ledacos napovědět.

Reklama

Související témata:
  Vítěz: L. Norris (McLaren) Velká cena Číny - kvalifikace na sprint Vítěz: L. Norris (McLaren) konec
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
  Velká cena Číny - sprint zítra 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace zítra 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace