Hlavní obsah

Mick Schumacher se dočkal, v příští sezoně bude jezdit za stáj Haas

Aktualizováno

Syn sedminásobného mistra světa formule 1 Michaela Schumachera Mick vstoupí v příští sezoně do královské automobilové třídy a bude jezdit za tým Haas. Angažování německého lídra seriálu formule 2 oznámilo ve středu vedení americké stáje.

Foto: Flavio Lo Scalzo, Reuters

Mick Schumacher bude jezdit za stáj Haas

Článek

"Jsem moc šťastný, že můžu příští rok startovat ve formuli 1," řekl Schumacher. "Vždy jsem věřil, že se mi tenhle můj sen splní," dodal a nezapomněl poděkovat rodičům.

Jednadvacetiletý Schumacher mladší je členem juniorské akademie Ferrari a italská automobilka dodává stájím Alfa Romeo a Haas motory. V září Schumacher absolvoval v Alfě Romeo první trénink v F1. Dva závody před koncem formule 2 má v čele seriálu náskok 14 bodů.

"S Ferrari má Mick dlouhodobý vztah, proto budeme i nadále sledovat jeho rozvoj, jak po jezdecké, tak po lidské stránce," prohlásil Mattia Binotto, šéf stáje Ferrari, s níž Schumacherův otec vybojoval pět titulů.

V Haasu Schumacher podle očekávání doplní stejně starého Rusa Nikitu Mazepina, s nímž americká stáj podepsala smlouvu v úterý. Společně nahradí Francouze Romaina Grosjeana a Dána Kevina Magnussena, kteří po této sezoně v Haasu skončí.

Mickův otec Michael, jenž byl až donedávna se sedmi tituly a 91 vítěznými Velkými cenami rekordmanem F1, se na veřejnosti neobjevil od prosince 2013.

Tehdy měl ve Francouzských Alpách nehodu na lyžích, při níž utrpěl vážné poranění hlavy a byl dlouho v kómatu. Rodina od té doby nepodává o jeho zdravotním stavu prakticky žádné informace.

Závodní premiéru ve formuli 1 si Mick odbude téměř 30 let po otcově debutu ve Velké ceně Belgie v říjnu 1991. Schumacherové ale zdaleka nebudou prvním otcem a synem v elitním seriálu. Graham a Damon Hillové i Keke a Nico Rosbergové to dokonce dotáhli až k titulu mistra světa.

Reklama

Související témata: