Hlavní obsah

Williams se novým vozem obrací ke slavné minulosti

Londýn

Přivřete oči, bude se vám zdát, že se vracejí 80. a 90. léta minulého století. A právem, záměr je takový. Stáj Williams v pátek představila nový vůz pro sezonu formule 1. A jak tradiční britský tým avizuje, zcela nový vzhled modelu FW43B „vystihuje ducha minulosti týmu“. Závodit s ním budou britský jezdec George Russell a Kanaďan Nicholas Latifi.

Foto: Williams

Nový Williams FW43B „vystihuje ducha minulosti týmu“...

Článek

Po více než 40 letech pod vedením zakladatele sira Franka Williamse byl tým loni prodán investiční společnosti Dorilton Capital, která nyní zahajuje svoji první celou sezonu.

Vzhled nového typu FW43B je inspirován některými z dřívějších úspěšných automobilů, jako je třeba slavný FW14B Nigela Mansella z roku 1992.

„Letos nasadíme vůz s novou dramatickou vizuální identitou, která bude mít podobu inspirovanou skvělými vozy Williams z 80. a 90. let. Kombinuje modré, bílé a žluté prvky," oznámila stáj při páteční prezentaci.

Foto: Williams

Nový Williams FW43B je inspirován některými z největších automobilů stáje, jako je třeba slavný FW14B Nigela Mansella z roku 1992.

Do týmu se vrátil i bývalý jezdec Williamsu a mistr světa z roku 2009 Jenson Button. Bude působit jako senior poradce.

Reklama