Hlavní obsah

Grosjean se kvůli koronaviru v červnu svezení v mercedesu F1 nedočká

Le Castellet/Praha

Francouzský pilot Romain Grosjean si bude muset na slíbenou zkušební jízdu v monopostu F1 týmu Mercedes počkat. Mistrovská stáj kvůli cestovním omezením v době koronavirových restrikcí akci odložila. Jízdy měl absolvovat na francouzském okruhu La Castellet 29. června, sedm měsíců poté, co při listopadové havárii v Bahrajnu na poslední chvíli unikl z plamenů.

Foto: Sport.cz

Romain Grosjean.

Článek

"Jsme odhodlaní dát Romainovi jeho šanci ve vozu F1 mercedesu a pracujeme na tom, aby se test povedlo přeložit na pozdější termín v létě," uvedla stáj Mercedes na twitteru.

Bývalý pilot Haasu měl před domácí Velkou cenou Francie absolvovat několik zkušebních kol v mistrovském mercedesu Lewise Hamiltona z roku 2019, jak mu během jeho léčby v nemocnici slíbil šéf německé stáje Toto Wolff. Na okruhu se pak měl ještě zapojit do soukromého testování Mercedesu.

Grosjean po ohnivé havárii na okruhu v Sáchiru strávil tři dny v nemocnici s popáleninami, po sezoně zamířil do americké série IndyCar. Jízda v mercedesu měla být jeho rozloučením s F1.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Boston i díky Pastrňákovi triumfoval v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články