Hlavní obsah

Znovu bojoval s plameny! Grosjean měl incident v závodě IndyCar

Vzpomínky na děsivou nehodu z loňské sezony formule 1 ožily. Tentokráte to ovšem až tak dramatické nebylo. Francouzský závodník Romain Grosjean měl v nedělním podniku série IndyCar technický problém s vozem. Formuli pětatřicetiletého pilota zachvátily na okruhu v Detroitu plameny. Incident se obešel bez zranění. Závody Chevrolet Dual in Detroit ovládli Marcus Ericsson a Patricio O'Ward.

Francouzský pilot Grosjean hasil formuli v závodě IndyCar.Video: sntv

 
Článek

V sobotu měl na okruhu Raceway na Belle Isle Park těžkou nehodu Felix Rosenqvist. Tomu se zasekl plynový pedál a po nárazu v plné rychlosti do bariéry putoval do nemocnice. Vyšetření naštěstí dopadlo dobře a švédský pilot byl druhý den ze zařízení propuštěn.

Závodníci se na startovní rošť postavili i v neděli a o dramatické chvíle se tentokrát postaral bývalý pilot F1 Grosjean, který musel svou formuli zastavit po technické závadě. Když se soukal z kokpitu ven, vůz navíc začal hořet.

Znovu tak ožily vzpomínky na Grosjeanovu prosincovou vážnou nehodu v Sáchiru. Situace tak vážná tentokráte ale nebyla, francouzský jezdec se v Detroitu dokonce zapojil do hašení stroje.

Podnik na Belle Isle Park ovládl v sobotu Švéd Marcus Ericsson a v neděli mexický jezdec Patricio O'Ward.

Reklama

Související témata: