Hlavní obsah

Turecko převezme závod formule 1 za zrušenou Velkou cenu Singapuru

Istnabul/Praha

Zrušenou Velkou cenu Singapuru nahradí letos v kalendáři mistrovství světa vozů formule 1 Grand Prix Turecka. Potvrdili to dnes pořadatelé šampionátu, kteří museli dříve noční závod v Singapuru zrušit kvůli zdravotním opatřením souvisejícím s pandemií koronaviru. V Istanbulu se pojede 3. října.

Foto: Yves Herman, Reuters

Max Verstappen (vpravo) předjíždí ve Francii Lewise Hamiltona. Ilustrační foto.

Článek

"Věříme, že na zdejším okruhu, který patří k jednomu z nejlepších na světě, zase uvidíme fantastický závod," uvedl prezident F1 Stefano Domenicali.

Turecko mělo závod hostit letos v červnu, nicméně kvůli cestovnímu omezení britské vlády do země byl zrušen. Následně jej nahradila Velká cena Štýrska a pojede se tento víkend.

Nyní přišel Istanbul pořadatelům vhod, neboť může na začátku října přímo navázat na Velkou cenu Ruska v nedalekém Soči. O pořádání náhradní GP za Singapur se ucházela také Čína nebo americký Austin. Po GP Turecka se závody přesunou do Japonska (10. října).

Naopak Singapur přišel o pořádání závodu formule 1 podruhé za sebou. Vedle něj se letos musel kvůli koronavirovým opatřením zrušit i závod v Kanadě.

Reklama

Související témata: