Hlavní obsah

Zklamaný Hamilton. Ve sprintu v Monze byl až pátý, zvítězil Bottas

Monza
Aktualizováno

Startovní rošt na nedělní Velkou cenu Itálie formule 1 už má konkrétní podobu. A podruhé v sezoně určil pořadí sobotní sprint na osmnáct kol, jemuž vládl vítěz páteční kvalifikace Valtteri Bottas z Mercedesu. Fin nicméně odstartuje v neděli až z posledního místa kvůli penalizaci za výměnu komponentů v motoru, pro kterou se tým rozhodl.

Foto: Luca Bruno, ČTK/AP

Max Verstappen (vlevo) gratuluje Valtterimu Bottasovi k triumfu ve sprintu v Monze. Fin nicméně odstartuje do Velké ceny Itálie z posledního místa kvůli výměně motoru.

Článek

Z nejlepší pozice tak v neděli vystartuje Max Verstappen ze stáje Red Bull, který si druhým místem ve sprintu upevnil vedení v průběžném pořadí mistrovství světa. Vedle nizozemského jezdce se postaví Daniel Ricciardo s mclarenem.

Zklamáním skončil sprint pro sedminásobného mistra světa Lewise Hamiltona. Britský pilot chyboval na startu a bezprostředně po zahájení sobotního závodu se propadl z druhého místa na pátou pozici, čímž si zkomplikoval boj o jubilejní 100. vítězství ve formuli 1. Díky Bottasově penalizaci ale bude startovat alespoň z druhé řady.

V alternativním formátu víkendu se jelo letos podruhé, poprvé si piloti F1 vyzkoušeli novinku v červencové Velké ceně Británie v Silverstonu.

Velká cena Itálie - sprint
1. Bottas (Fin./Mercedes)27:54,078
2. Verstappen (Niz./Red Bull)-2,325
3. Ricciardo (Austr./McLaren)-14,534
4. Norris (Brit./McLaren)-18,835
5. Hamilton (Brit./Mercedes)-20,011
6. Leclerc (Mon./Ferrari)-23,442
7. Sainz (Šp./Ferrari)-27,952
8. Giovinazzi (It./Alfa Romeo)-31,089
9. Pérez (Mex./Red Bull)-31,680
10. Stroll (Kan./Aston Martin)-38,671
Pozn.: Bottas bude kvůli výměně motoru v nedělním závodě na konci startovního roštu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články