Hlavní obsah

Mercedes slaví double, přesto bije na poplach. Red Bull se díky tajemným bednám zázračně zlepšuje

Sepang

Počkali si pěkně dlouho. Mercedes vybojoval v neděli v Malajsii vůbec první double od návratu do formule 1 v pozici tovární stáje. Naposledy se mu něco takového podařilo v roce 1955! „Doslechl jsem se to až po projetí cílem,“ řekl sportovní šéf týmu Toto Wolff. Namísto oslav ovšem bije na poplach. Důvodem je Red Bull. Největší konkurent vstoupil do sezóny s velkými technickými problémy, zázračně rychle se však zlepšuje.

Foto: Samsul Said, Reuters

Pilot Nico Rosberg, šéfinženýr Mercedesu Andrew Shovlin, Lewis Hamilton a Sebastian Vettel z Red Bullu na stupních vítězů v Malajsii.

Článek

Rosberg vyhrál v Austrálii, Hamilton s Rosbergem byli nejlepší v Malajsii. Co víc by si mohl Mercedes přát...

A vidíte, šéf týmu přesto není vůbec v klidu. „Jsme na úspěchy v úvodu sezóny hrdí, ale nemůžeme je považovat za samozřejmost. Red Bull nám byl zavěšen na zadku. A to přesto, že vynechali dvě třetiny testů. Byl to potřebný budíček," přiznává Toto Wolff, že Rudí býci jeho stáj hodně znervózňují.

Obhájce titulu Sebastian Vettel v Austrálii nedojel, ale v Malajsii už piloty Mercedesu doprovodil na stupně vítězů.

„Slyšel jsem, že našemu soupeři chodilo ranním a pak i odpoledním letem kolem 60 beden materiálu - každý den! Nevím, kolik toho bylo u nás, ale asi tak pětkrát nebo desetkrát méně... Nemůžeme zvolnit a nadále musíme makat naplno. Máme několik věcí, které bychom chtěli nasadit už v Bahrajnu. Není však jisté, jestli to zvládneme," krčí Wolff rameny.

Největší rival je stále silný

„Red Bull byl čtyřikrát šampiónem a my jsme nyní vyhráli jen dva závody. Na to nemůžeme zapomínat," uvědomuje si Rakušan neustále sílu největšího soupeře.

Také Mercedes má ještě rezervy. Hamilton jel skvěle a byl mimořádně rychlý, ale Rosberg za ním zaostával. „Musíme to ještě analyzovat. Na televizních záběrech jsme mohli vidět, že v prvních několika zatáčkách mělo jeho auto problémy. Určitě to ale nebylo o Nicovi," souhlasí Wolff.

Reklama

Související témata: