Hlavní obsah

Schumacher je na tom údajně lépe, prý se chystá převoz z Grenoblu

Sto dnů uplyne příští týden od karambolu Michaela Schumachera při lyžování v Alpách, po němž sedminásobný mistr světa formule 1 setrvává s vážným traumatem mozku na klinice v Grenoblu. A podle německého Bildu se po dlouhých týdnech probouzení z umělého spánku stav legendárního závodníka údajně zlepšil a výrazně vzrostla naděje na úplné uzdravení.

Foto: Profimedia.cz

Bývalý pilot formule 1 Michael Schumacher.

Článek

Bild reagoval na spekulace, že Schumacherův stav už naději na zlepšení nedává. „Jsou náznaky, které nám dávají naději," citoval list manažerku slavného pilota Sabine Kehmovou, která kategoricky odmítla informace o tom, že se vítěze 91 Velkých cen z umělého spánku probudit nepodařilo a setrvává ve vegetativním stavu.

List s odvoláním na své zdroje naopak tvrdí, že se Schumiho stav výrazně zlepšil. A ve hře je prý i převoz z nemocnice v Grenoblu na specializovanou rehabilitační kliniku na blíže nespecifikovaném místě.

Do domu se má stěhovat otec

Kehmová rovněž reagovala na informace britského bulváru, že Schumacherova manželka Corinna nechává budovat v honosném rodinném sídle na břehu Ženevského jezera ve Švýcarsku mininemocnici, kam by mohla svého „muže v beznadějném stavu" umístit.

„To jsou naprosto nepodložené fámy. Dům se skutečně přestavuje, ale s ohledem na plánované přistěhování Michaelova otce," prohlásila Schumiho manažerka.

Schumacher se fatálně zranil dva dny před loňským Silvestrem na sjezdovce v Meribelu, kde při jízdě v neupraveném sněhu po kontaktu s kamenem ztratil rovnováhu a narazil hlavou do dalšího kamene či kusu skály. Kvůli vážnému zranění lebky a mozku byla ikona stáje Ferrari dvakrát operována a čtyři týdny po úrazu strávila v umělém spánku.

Na konci ledna lékaři v Grenoblu zahájili snižováním dávek sedativ proces probouzení, jehož průběh či výsledky ale Kehmová příliš nekomentovala. Strohá komunikace tak dává prostor mnoha spekulacím.

Reklama

Související témata: