Hlavní obsah

Rosberg v kvalifikaci na GP Brazílie těsně porazil Hamiltona

Německý pilot Nico Rosberg si v kvalifikaci na Velkou cenu Brazílie formule 1 zajistil desátou pole position v sezóně. Svého kolegu z týmu Mercedes a lídra mistrovství světa Brita Lewise Hamiltona porazil o pouhých 33 tisícin sekundy.

Foto: Paulo Whitaker, Reuters

Německý pilot Nico Rosberg se svým mercedesem ovládl kvalifikaci na Grand Prix Brazílie v Sao Paulu.

Článek

Rosberg má díky kvalifikačnímu vítězství šanci smazat část z Hamiltonova náskoku, který před předposlední Grand Prix sezóny činí 24 bodů. V neděli se v Sao Paulu určitě nerozhodne, o titulu bude jasno až při finále v Abú Zabí.

"Na konci to bylo hodně těsné," komentoval Rosberg závěr kvalifikace, v němž nejprve zajel nejrychlejší čas Hamilton a poté ho Němec opět těsně předehnal. "Perfektní bude víkend až tehdy, když vyhraju. Ze své chyby v Austinu jsem se poučil a jsem optimista," dodal Rosberg. Z pole position startoval i ve Spojených státech, ale Hamilton ho porazil.

"Závod je dlouhý, budu ho stíhat a vyhraju," řekl odhodlaně britský pilot, jenž právě na okruhu Interlagos získal v roce 2008 titul mistra světa. "Pole position je samozřejmě lepší výchozí pozice, ale já jsem si přijel pro vítězství."

Třetí místo dnes za oběma suverénními mercedesy obsadil domácí matador Felipe Massa, vedle nějž se na startu postaví jeho kolega z Williamsu Valtteri Bottas z Finska.

Třetí řadu zaplní Brit Jenson Button z McLarenu a Němec Sebastian Vettel z Red Bullu, světový šampión z předchozích čtyř sezón.

Kvalifikace na Velkou cenu Brazílie, 18. závod mistrovství světa vozů formule 1 v Sao Paulu:
1. Rosberg (Něm./Mercedes) 1:10,023
2. Hamilton (Brit./Mercedes) -0,033
3. Massa (Braz./Williams) -0,224
4. Bottas (Fin./Williams) -0,282
5. Button (Brit./McLaren) -0,907
6. Vettel (Něm./Red Bull) -0,915
7. Magnussen (Dán./McLaren) -0,946
8. Alonso (Šp./Ferrari) -0,954
9. Ricciardo (Austr./Red Bull) -1,052
10. Räikkönen (Fin./Ferrari) -1,076

Reklama

Související témata: