Hlavní obsah

Uličný zaplatí 35 tisíc

PRAHA

Petr Uličný, trenér fotbalistů olomoucké Sigmy, zaplatí za vulgární urážku diváka při prvoligovém utkání Olomouc-Zlín pokutu 35 000 korun. Trest mu udělila disciplinární komise ČMFS.

Článek

Na nevhodné chování trenéra upozornil deník Sport a autor článku Richard Šíma před disciplinární komisí situaci znovu popsal. Připustil však, že atmosféra při utkání byla velmi bouřlivá a že olomoučtí fanoušci se chovali ke svému mužstvu značně nekorektně a kriticky.

Petr Uličný, známý bouřlivák, který nestál před disciplinární komisí poprvé, nijak nezapíral a přiznal, že jednal v afektu. "Neurazil jsem skupinu diváků, ale jednoho jediného, který od začátku zápasu urážel našeho mladého hráče Rojku. Ten byl tak vyveden z míry, že jsem ho musel vystřídat," uvedl na svou omluvu olomoucký trenér.

Předseda disciplinární komise Alexander Károlyi však namítl, že nevhodné chování diváků mají řešit pořadatelé, případně policie a ne trenér.

Disciplinárka znovu zasedne za týden

Disciplinární komise se měla zabývat také zápasem Zlína s Bohemians, po jehož skončení údajně zavládlo mezi hráči a funkcionáři pražského týmu velké vzrušení, které při odchodu ze hřiště údajně vedlo k nadávkám a následnému poškození kabiny.

Případ byl však odročen, protože jeden z delegátů utkání Jan Ševčík, který zmíněné přestupky uvedl do zápisu, se ze včerejšího jednání komise omluvil. Disciplinárka se k případu vrátí příští středu.

Reklama