Hlavní obsah

Rosberg kraloval tréninkům na Hockenheimringu

Aktualizováno

Oba vozy stáje Mercedes opanovaly páteční tréninky na Grand Prix Německa. Na okruhu Hockenheimring byl nejrychlejší domácí pilot Nico Rosberg, hned za ním skončil jeho týmový kolega Lewis Hamilton.

Foto: Ralph Orlowski, Reuters

Nico Rosberg se svým mercedesem ovládl oba páteční tréninky na Hockenheimringu.

Článek

Rosberg, který v prvním i druhém tréninku porazil Hamiltona vždy o tři desetiny sekundy, vyhrál před dvěma lety poslední Grand Prix v Hockenheimu a před sobotní kvalifikací a nedělním závodem se zdá, že je na dobré cestě triumf zopakovat. Na Hamiltona, který vyhrál pět z posledních šesti Velkých cen, ztrácí německý pilot v celkové klasifikaci šest bodů.

"Vůz dneska celkově pracoval dobře. Ale stejné to bylo i před týdnem v Maďarsku a pak to v kvalifikaci i samotném závodě bylo hodně vyrovnané. Je to dobrý start, ale uvidíme zítra," řekl Rosberg. "Dneska to byl velmi klidný pátek. Žádná překvapení a dobrý první krok před víkendem," přidal Hamilton.

Stejně jako v předchozích Velkých cenách ani v pátek neměli jezdci Mercedesu ve zbytku startovního pole soupeře. V prvním tréninku zaostal Sebastian Vettel z Ferrari na třetím místě o jednu vteřinu, ve druhém pak o šest desetin.

Po druhém tréninku skončil v nemocnici Jenson Button z McLarenu, protože si stěžoval na problémy se zrakem. Jak však později uvedl na sociálních sítích, lékaři mu při kontrole odstranili z oka smítko, takže jeho start v sobotní kvalifikaci není ohrožen.

Tréninky na GP Německa, závod MS vozů formule 1:
1. trénink:
1. Rosberg (Něm./Mercedes) 1:15,517
2. Hamilton (Brit./Mercedes) -0,326
3. Vettel (Něm./Ferrari) -1,150
4. Räikkönen (Fin./Ferrari) -1,335
5. Verstappen (Niz./Red Bull) -1,410
6. Ricciardo (Austr./Red Bull) -1,572
2. trénink:
1. Rosberg 1:15,614
2. Hamilton -0,394
3. Vettel -0,594
4. Verstappen -0,842
5. Ricciardo -0,876
6. Räikkönen -0,898

Reklama

Související témata: