Hlavní obsah

Rosberga nahradí v Mercedesu Bottas, Massa si prodlouží kariéru

Londýn

Mistra světa formule 1 Němce Nica Rosberga nahradí v týmu Mercedes Valtteri Bottas. Místo finského pilota ve stáji Williams převezme jeho dosavadní kolega Felipe Massa z Brazílie, jenž se nechal přesvědčit k prodloužení kariéry a podepsal nový roční kontrakt.

Foto: Brandon Malone/Reuters, Reuters

Valteri Bottas (vpravo) na archivním snímku ještě v bundě Williamsu po boku Lewise Hamiltona. Letos už budou oba jezdci oblékat stejné barvy.

Článek

Sedmadvacetiletý Bottas bude od nové sezóny partnerem trojnásobného mistra světa Brita Lewise Hamiltona v nejsilnějším týmu posledních tří ročníků F1. Mercedes v uplynulých třech letech získal tituly mezi jednotlivci i týmy a favoritem bude také letos.

Během čtyř sezón ve Williamsu se Bottas ještě nedočkal triumfu v Grand Prix, na kontě má devět umístění na stupních vítězů. Smlouvu v týmu měl do roku 2018.

"Je pro mě obrovskou ctí stát se členem Stříbrných šípů. Doufám, že spolu dokážeme velké věci," řekl při své inauguraci v mistrovské stáji finský jezdec.

Massa: Kvůli jinému týmu bych nezůstal

Kvůli odchodu finského jezdce do Mercedesu si ještě o rok prodlouží kariéru ve formuli 1 pětatřicetiletý Massa, jenž původně na konci uplynulé sezóny skončil. Za kolegu bude mít osmnáctiletého nováčka Kanaďana Lance Strolla, svého původního nástupce.

"Vášeň pro závodění a souboje na trati nevyprchala. Formule 1 sice není v úplně ideální kondici, Williams je ale tým mého srdce. Kvůli jiné stáji bych se nevrátil," uvedl Massa v tiskové zprávě Williamsu.

Jezdecké rošády spustil 2. prosince Rosberg, jenž pět dnů po zisku premiérového titulu šokoval odchodem ze světa formule 1.

Reklama