Hlavní obsah

Vettel už má jméno pro nové ferrari. Teď jen aby Gina byla skutečnou vládkyní

Melbourne

Je to každoroční kolorit. Čtyřnásobný mistr světa těsně před startem sezóny formule 1 své fanoušky napíná, jaké jméno přidělí novému vozu. Pokaždé jde o ženskou a ani tentokrát Sebastian Vettel neudělal výjimku. Jak napsal deník Bild, jeho nové ferrari dostalo jméno Gina.

Foto: Francisco Seco, ČTK/AP

Sebastian Vettel a jeho nová vyvolená - Gina...

Článek

Oficiálně se nový monopost stáje Ferrari jmenuje SF70-H, ale kdepak s tím na Vettela. Pán je tak trochu romantik již od roku 2008, kdy si dal dostaveníčko s Julií. Od té doby čtyřnásobný mistr světa jméno svých partnerek-formulí mění před každou sezónou, pokaždé však zůstává u ženských jmen.

Tentokrát tedy vyjede do bitvy o titul s Ginou a bude zajímavé, jak volbu sám okomentuje.

Německá média připomínají, že jméno je zkrácenou verzí latinského Regina, tedy královna či vládkyně. To by mohlo symbolizovat Vettelovu touhu vrátit se na mistrovský trůn. Shodou okolností je také Gina jméno dcery legendárního Michaela Schumachera, jenž byl největším Vettelovým idolem.

Jména monopostů Sebastiana Vettela:
2008: Julie
2009: Kate a Kate's Dirty Sister
2010: Luscious Liz a Randy Mandy
2011: Kinky Kylie
2012: Abbey
2013: Hungry Heidi
2014: Suzie
2015: Eva
2016: Margherita
2017: Gina

V dobách svého působení v Red Bullu dával Vettel svým monopostům lechtivá jména jako Svůdná Liz, Dráždivá Kylie či Lačná Heidi, po přestupu do italské stáje začal volit klasičtější pojmenování. V předchozích sezónách se jeho rudé vozy jmenovaly Eva a Margherita.

Podstatné však je, že během testovacích jízd podával Vettel skvělé výkony a soudě podle nich je Ferrari po chudých letech připravené zaútočit s novým monopostem zase na titul.

Letošní sezóna mistrovství světa F1 začne v neděli Velkou cenou Austrálie v Melbourne.

Reklama

Související témata: