Hlavní obsah

Vettel je pro mne větší soupeř, než byl Rosberg, tvrdí Hamilton. Přidá se i Alonso?

Melbourne/Praha

Trojnásobný mistr světa proti čtyřnásobnému světovému šampiónovi. Tak zatím vypadá start nového ročníku formule 1. A tvrdí to i Lewis Hamilton, který vítěze úvodního závodu v Austrálii, Sebastiana Vettela, považuje za jednoho z největších soupeřů.

Foto: Brandon Malone, Reuters

Lewis Hamilton (vlevo) a Sebastian Vettel.

Článek

Pro Lewise Hamiltona je souboj se Sebastianem Vettelem velkou výzvou a na vzájemné bitvy na tratích se už těší. „Myslím, že v letošní sezóně uvidíme na vrcholu ty nejlepší závodníky,“ prohlásil dvaatřicetiletý Brit na webu Motorsport.com. A na otázku, zda je pro něj německý pilot větším soupeřem, než byl Nico Rosberg, odpověděl jednoznačně.

„Určitě, určitě,“ přiznal Hamilton, trojnásobný mistr světa. „Chtěl bych, aby s námi soupeřil i Fernando Alonso, bohužel to ale nevypadá, že by k tomu mělo brzy dojít,“ narážel na problémy, které má Alonso s vozem McLarenu.

„Alespoň mám Sebastiana, čtyřnásobného světového šampióna. Jsem opravdu vděčný za to, že mohu s Ferrari bojovat. Je to skvělé. Sebastian je hodně silný a doufám, že bude závodit ještě hodně let,“ řekl jezdec Mercedesu.

„Řekl bych, že náš vztah se Sebastianem byl vždy na uctivé úrovni a myslím, že náš vzájemný respekt bude ještě narůstat,“ dodal s tím, že letos by trofej pro světového šampióna chtěl opět pozvednout nad hlavu. „Loni jsem měl k titulu hodně blízko. Strašně jsem po něm toužil, letos však je můj hlad po něm dvojnásobný,“ uzavřel Hamilton.

Reklama