Hlavní obsah

Staňte se testovacím pilotem McLarenu. Tým vypsal soutěž pro hráče počítačových her

Téměř každý malý kluk by chtěl jednou vyzkoušet formuli 1. A co teprve stát se testovacím jezdcem. McLaren tenhle sen jednomu z fanoušků splní. Britská stáj vypsala soutěž pro hráče počítačových her, výherce dostane jednoletý kontrakt na spolupráci s týmem.

Foto: Maxim Shemetov, Reuters

McLaren.

Článek

Jste hráčem závodních počítačových her? Tak tahle výzva je určena právě vám. McLaren se totiž rozhodl, že vypíše soutěž o nejrychlejšího jezdce mezi hráči počítačových her. Soutěžící proti sobě nastoupí nejen v nejrůznějších závodních hrách, ale budou muset také prokázat inženýrské schopnosti, duševní i fyzickou sílu, která je v této profesi důležitá, stejně jako schopnost pracovat v týmu.

Do finále postoupí deset nejlepších a ti pak o vítězství budou usilovat na podzim přímo v továrně McLarenu. „Je to velmi vzrušující příležitost nejen pro herní průmysl, ale i pro nás v McLarenu a celý motorsport,“ uvedl na oficiálních stránkách McLarenu Zak Brown, výkonný ředitel týmu.

„Dlouho jsme byli svědky růstu online sportovních her, a právě teď je ta chvíle, kdy jsou si reálný a virtuální svět nejblíže. Je ten správný čas, abychom vytvořili jedinečný a vzrušující návrh, který spojí svět závodění a hraní takovým způsobem, který ještě nebyl prozkoumán,“ prohlásil dále Brown.

Výherce soutěže pak dostane k podpisu jednoletý kontrakt na pozici jezdce, který bude testovat na simulátoru a bude spolupracovat s inženýry McLarenu. „Vítěz bude opravdu klíčovou součástí našeho týmu,“ uzavřel Brown.

Reklama

Související témata: