Hlavní obsah

Lewis to měl letos velmi jednoduché, snad mu to příští rok ztížím, přeje si Alonso

Mexiko/Praha

Lewis Hamilton se v nedělní Velké ceně Mexika stal počtvrté v kariéře světovým šampiónem formule 1. Podle Fernanda Alonsa byl britský jezdec letos bez soupeřů. Šestatřicetiletý Španěl doufá, že příští rok bude mít Hamilton cestu za obhajobou mnohem těžší.

Foto: Henry Romero, Reuters

Fernando Alonso.

Článek

První polovina sezóny ve formuli 1 nabídla napínavou podívanou. O čelo průběžného pořadí šampionátu spolu sváděli boj Lewis Hamilton z Mercedesu a Sebastian Vettel z Ferrari. Avšak podzimní část Ferrari nevyšla a německý pilot kvůli problémům s monopostem ztratil šanci na svůj pátý titul.

Do konce sezóny zbývají odjet dvě velké ceny a Hamilton už má svůj čtvrtý titul mistra světa v kapse. „V letošním roce to měl velice snadné, byl prakticky bez soupeřů. Loni s Nicem Rosbergem bojoval v každém závodě a až do konce o šampiónovi nebylo rozhodnuto. Tento rok to měl příliš jednoduché,“ uvedl na webu Motorsport.com Fernando Alonso.

„Mercedes vyhrál Pohár konstruktérů čtyři závody před koncem. Hamilton tři závody před koncem titul mezi jezdci. Věřím, že McLaren to s motorem Renaultu příští rok změní a že mu připravíme mnohem těžší chvíle,“ přeje si dvojnásobný světový šampión, který u McLarenu prodloužil před pár dny smlouvu.

Alonso byl po Velké ceně Mexika spokojený. Do závodu kvůli penalizaci odstartoval až z konce startovního pole, nakonec dojel desátý a získal bod. „Celkově to byl dobrý závod. Auto se mi celý víkend řídilo skvěle a bylo v rovnováze i během celého závodu,“ pochvaloval si Fernando Alonso.

Reklama

  Vítěz: L. Norris (McLaren) Velká cena Číny - kvalifikace na sprint Vítěz: L. Norris (McLaren) konec
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
  Velká cena Číny - sprint zítra 05 : 00
20240420T05 : 00:00+0200
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
Velká cena Číny - sprint
  Velká cena Číny - kvalifikace zítra 09 : 00
20240420T09 : 00:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace
Velká cena Číny - kvalifikace