Hlavní obsah

Smutná zpráva. Lékaři v Ostravě bojovali o život závodníka skoro hodinu, ten stejně zemřel

Motocyklový svět zasáhla smutná zpráva. Během 11. ročníku závodů Okruh Františka Bartoše po tragické nehodě zemřel pětadvacetiletý závodník Martin Prouza. Ten v Ostravě-Radvanicích startoval ve třídě 125 ccm, nezvládl však údajně řízení, vyjel z dráhy a narazil do bariéry. Nehoda pak pro něj skončila tragicky. Informaci zveřejnil Opavský a Hlučínský deník, další informace se objevily rovněž na sociálních sítích.

Foto: Sport.cz

Motocyklový svět zasáhla smutná zpráva. Během 11. ročníku závodů Okruh Františka Bartoše po tragické nehodě zemřel pětadvacetiletý závodník Martin Prouza.

Článek

Ihned po nehodě vyrazila na místo lékařská pomoc, ještě před příjezdem zdravotníků však pomáhala s oživováním mladého jezdce přítomná lékařka. "Naše posádka prováděla rozšířenou neodkladnou resuscitaci za pomocí léků i přístrojů celkem pětačtyřicet minut. Její úsilí však nevedlo k obnovení životních funkcí postiženého," uvedl pro Opavský deník Ladislav Lang z krajské zdravotnické záchranné služby.

K tragické nehodě nedošlo během závodů poprvé. Už v červenci 2016 přišel při závodě po nárazu do překážky o život mladý závodník Olin Hanák. Podle očitých svědků došlo v neděli k smrtelnému karambolu jen pár metrů od pomníku zmíněného Hanáka.

Reklama

Související témata: