Hlavní obsah

Lorenzo nebude kvůli zraněným obratlům startovat v Brně

Španělský motocyklový závodník Jorge Lorenzo, který je trojnásobným mistrem světa, vynechá kvůli rekonvalescenci po zlomenině obratlů Velkou cenu České republiky na Masarykově okruhu u Brna i následnou Grand Prix Rakouska. V týmu Honda by ho měl po boku šampiona Marca Márqueze nahradit zkušený Němec Stefan Bradl, jenž už místo něj startoval začátkem července doma na Sachsenringu.

Foto: Jon Nazca, Reuters

Španělský motocyklový závodník Jorge Lorenzo vynechá kvůli rekonvalescenci po zlomenině obratlů Velkou cenu České republiky na Masarykově okruhu u Brna.

Článek

Dvaatřicetiletý Lorenzo si zlomil dva hrudní obratle před měsícem při tréninku na Velkou cenu Nizozemska v Assenu. Musel se podrobit operaci, a i když původně doufal, že by mohl v Brně startovat, jeho závodní pauza se protáhne minimálně do Velké ceny Británie v Silverstonu 25. srpna.

"I když během letní přestávky pracoval na svém uzdravení a jeho stav se zlepšil, stále ho trápí bolesti a nemůže strávit na motorce delší dobu," uvedl na Lorenzovu adresu tým Honda.

Trojnásobný mistr světa MotoGP prožíval už tak nevydařenou sezonu. I vinou zdravotních problémů po častých pádech se ještě neumístil v desítce, v sedmi závodech získal jen 19 bodů a v hodnocení MS je až šestnáctý.

Na Masarykově okruhu se nicméně Lorenzovi dlouhodobě dařilo. Dokázal tam vyhrát ve všech třech kategoriích a vedle pěti triumfů skončil ještě pětkrát na stupních vítězů, naposledy loni na druhém místě.

Reklama

Související témata: