Hlavní obsah

V druhém virtuálním závodu MotoGP byl nejrychlejší Bagnaia

Spielberg

Italský jezdec Francesco Bagnaia vyhrál druhý virtuální závod silničních motocyklů, který během pandemie koronaviru nahradil dění na okruzích. V počítačové hře MotoGP se na rakouském Red Bull Ringu prosadili na stupně vítězů stejní tři závodníci jako při premiéře před dvěma týdny, jen v jiném pořadí: druhý byl Maverick Viňales a třetí jeho španělský krajan Álex Márquez, který na úvod triumfoval ve virtuálním Mugellu.

Foto: Motogp/dorna, Reuters

Závody královské třídy MotoGP se přesunuly do virtuálního světa.

Článek

Bagnaia odstartoval do čtrnáctiminutového závodu z první pozice, o kterou sice přišel, ale vedoucího Viňalese zpomalila nehoda v sedmém kole a italský jezdec se nakonec do čela dokázal vrátit. Márquez obsadil třetí místo po souboji s bratrem Marcem, jenž je úřadujícím mistrem světa "reálné" královské třídy MotoGP. Slavný Ital Valentino Rossi, který úvodní závod vynechal, dojel sedmý. "Na tenhle typ závodění jsem asi už moc starý," citovala ho agentura APA.

MotoGP spustila v době zdravotních a cestovních omezení závody s ovladači v ruce krátce po formuli 1. Ve skutečném MS začali jezdci v nižších třídách Moto2 a Moto3 včetně Filipa Salače podle plánu 8. března v Kataru, ale další závody pak byly odloženy. MotoGP na start sezony čeká a ještě dlouho bude; jako první by se nyní měla jet 21. června Velká cena Německa.

Do světa esportu se vydala také automobilová série IndyCar. Počítačový závod na oválu v Michiganu vyhrál francouzský pilot Simon Pagenaud, loňský vítěz věhlasných 500 mil v Indianapolis.

Legendární Rossi narazil do obra

Legendární Valentino Rossi až v poslední zatáčce prohrál s Danilo Petruccim bitvu o šesté místo.

„Celý závod jsem byl pátý, ale v posledním kole jsem si spletl jedno tlačítko a jel rovně... Pak jsem chyboval ještě jednou a bojoval právě s Valentinem v poslední zatáčce. Byl to skvělý závod a moc jsem si ho užil," líčí Petrucci.

„Zkusil jsem to na Danila, nebyl moc daleko. Ale on je bohužel velký nejen v reálu, ale taky na playstationu. Takže jsem do něj sice narazil, ale spadl jsem sám... Každopádně jsem si to moc užil. Nejsem sice na nějaké super úrovni, ale pokusím se ještě zlepšit," usmívá se také Rossi.

Reklama