Hlavní obsah

Halový motokros v brněnském Rondu ozdobí i Američan Johnson

BRNO

Kvalitní startovní pole jezdců z osmi zemí se představí v pátek a sobotu v halovém motokrosu v brněnské hale Rondo. Vedle české elity budou hlavními postavami trojnásobný vítěz závodu Američan Casey Johnson, Kanaďan Dough De Haan a francouzští jezdci Adrien Lopes a Julien Mercadier.

Článek

Prvenství bude obhajovat Jiří Bittner, jenž před novou sezónou přesedlal na motocykl KTM. Za sebou už má týdenní přípravu v Itálii. "Nový motocykl dostanu až ve středu. Ale nevidím v tom problém, neboť všichni zahraniční jezdci dostanou stroje v podobně syrovém stavu a doladí je v tréninku před závodem," řekl na úterní tiskové konferenci Bittner.

Jeho velkým domácím soupeřem bude vítěz z roku 2005 Jan Brabec. Ten sice po těžkém zranění na tři roky poněkud ustoupil ze své slávy, nyní se ale chce opět vrátit na výsluní. "Poslední tři sezony jsem nic výrazného nepředvedl. Nyní mi ale všechno vychází tak, že jsem příjemně překvapený. Konečně mně také slouží záda," dodal Brabec, jenž se chystá začátkem února na soustředění do USA, kde bude hostem špičkových amerických motokrosařů.

Mezi pětadvacítkou jezdců v hlavním závodě budou patřit k favoritům také Francouz Frederic Mannevy, Ital Davide Degli Esposti, Rakušan Michael Staufer, Slovák Martin Kohút a čeští jezdci Petr Bartoš, Marek Sukup a Vojtěch Brumla.

Pořadatelé se museli vzdát startu známého Čechoameričana Jiriho Dostala. "Před necelým měsícem se vážně zranil. Podařilo se nám ale v Johnsonovi sehnat stejně kvalitní náhradu," poznamenal hlavní organizátor akce Jan Juřička.

Závod se pojede na hliněné trati, která vyroste na ledové ploše. Pořadatelé dovezou do haly 1500 kubíků hlíny z cihelny na Starém Brně. V pátek začne program v 18:00, v sobotu se startuje o hodinu dříve. K vidění budou i závody pitbiků, exhibiční jízda silničních motocyklových jezdců Karla Abrahama a Lukáše Peška na motokrosové trati i freestylová exhibice.

Reklama

Související témata: