Hlavní obsah

Seriál plochodrážního MS přišel o další závod, vypadla i Varšava

Varšava

Seriál mistrovství světa na ploché dráze přišel o další závod. Promotér šampionátu dnes oficiálně potvrdil, že polská Grand Prix se 8. srpna ve Varšavě neuskuteční. Ve čtvrtek v podvečer byly zrušeny dva závody ve Švédsku. Aktuálně první akcí seriálu je tak druhá polská Grand Prix, která by se měla konat 1. srpna ve Vratislavi.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ilustrační foto.

Článek

Podle původních plánů měl ve Varšavě seriál 16. května začít. Kvůli pandemii koronaviru byl ale závod již v březnu přeložen na srpen. Nakonec se ale ani v druhé polovině prázdnin elitní světoví plochodrážníci v hlavním městě Polska nesejdou. Již s předstihem však bylo oznámeno, že se MS ve Varšavě uskuteční 15. května 2021.

"Stále platí, že jsme letos odhodláni šampionát uspořádat. Úzce spolupracujeme s FIM (Mezinárodní motocyklovou federací) a v následujících týdnech zveřejníme detailnější informace," zopakoval šéf promotérské společnosti BSI Paul Bellamy.

Součástí kalendáře je stále i pražská Grand Prix České republiky, která byla přeložena na polovinu září. Do té doby tam chystají několik domácích závodů, prvním bude v úterý 23. června (18 h) jeden z dílů Poháru Autoklubu ČR. Pořadatelé vzhledem k omezenému počtu diváků doporučují předprodej vstupenek po internetu z Ticketportalu.

Reklama