Hlavní obsah

V plochodrážní Grand Prix byly zrušeny i závody v Rusku a Německu

Moskva

V seriálu plochodrážního mistrovství světa zůstaly už jen čtyři závody z původních deseti. Kvůli přetrvávající zdravotní krizi a opatřením spojeným s pandemií koronaviru byly dnes zrušeny i Grand Prix Ruska a Německa. První závod by se měl konat 1. srpna ve Vratislavi, v kalendáři vedle toho dosud zůstávají ještě podniky v dánském Vojensu, v Praze (19. září) a Toruni, kde by měl seriál 3. října skončit.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Australský jezdec Jason Doyle.

Článek

Boje o titul mistra světa měly původně začít v květnu v Polsku, ale závod ve Varšavě byl odložen a následně po polovině června i zrušen. Poté se měla plochodrážní elita utkat o body na oválu v německém Teterowě. I tento závod byl nejprve odložen, dnes pak po pečlivém zvážení všech okolností i s ohledem na omezení spojená s návštěvou diváků definitivně zrušen. Stejně jako závod v ruském Togliatti.

Stále je však naděje, že letošní seriál bude alespoň osmidílný. "Jsme zklamaní, že musíme zrušit dvě takto populární akce, ale těšíme se, až budeme moct v nadcházejících týdnech oznámit detaily záložního plánu pro mistrovství světa 2020, na němž pracujeme s FIM (Mezinárodní motocyklovou federací). Počítá s tím, že by se odjelo v rámci Grand Prix alespoň osm akcí," uvedl šéf promotérské společnosti BSI Paul Bellamy.

Do Ruska i Německa se má Grand Prix v příštím rovce vrátit. Datum vyhrazené závodu v Rusku bude oznámeno později, v Německu by se mělo jet 22. května 2021. "Děkujeme fanouškům za jejich neutuchající podporu. Těšíme se, až budeme v Rusku a Německu zase zpátky v roce 2021," doplnil Bellamy.

Reklama

Související témata: