Hlavní obsah

V USA se letos motocyklová Grand Prix nepojede

Aktualizováno

Motocyklová Velká cena USA v Austinu se letos neuskuteční. Američtí pořadatelé oznámili, že se závody pojedou až v příštím roce, a to o soutěžním víkendu od 16. do 18. dubna.

Foto: Sport.cz

Motocyklová Velká cena USA v Austinu se letos neuskuteční (ilustrační foto)

Článek

Na okruhu Circuit of the Americas se mělo závodit v dubnu už v tomto roce, ale kvůli pandemii koronaviru byla akce nejprve přeložena na listopad. V provizorním kalendáři, který promotérská společnost Dorna zveřejnila v červnu, ale byla americká Grand Prix nakonec jednou ze čtyř Velkých cen bez stanoveného termínu.

"Vrátíme se příští rok s větší a lepší americkou Grand Prix," uvedli pořadatelé v prohlášení. Se zrušením motocyklové GP je v Austinu velmi nepravděpodobné i konání Velké ceny formule 1, jež rovněž zatím nemá v provizorním kalendáři pevné místo.

Sezona bude pokračovat 19. července

Motocyklová sezona, do níž dosud zasáhli jen jezdci ve třídách Moto2 a Moto3 při březnové Velké ceně Kataru, bude pokračovat 19. července Velkou cenou Španělska v Jerezu. Termíny má zatím třináct závodů v Evropě včetně Velké ceny České republiky (9. srpna). Bez data konání ještě zůstávají závody v Argentině, Thajsku a Malajsii, o nich se má rozhodnout do konce července.

Spojené státy jsou zemí s největším množstvím případů nákazy koronaviru. Počet infikovaných překročil tři miliony a přes 130 000 lidí s onemocněním covid-19 zemřelo. Šíření nemoci se v zemi nedaří zastavit a za poslední den úřady zaznamenaly dosud nejvyšší denní bilanci nových případů. Podle Univerzity Johnse Hopkinse (JHU) se za 24 hodin infekce potvrdila u více než 60 000 lidí.

Reklama