Hlavní obsah

Salač si zkomplikoval start v kvalifikaci na Velkou cenu ČR

Motocyklový jezdec Filip Salač obsadil až 29. místo v kombinaci časů ze tří tréninků před Velkou cenou České republiky v Brně. Představí se proto odpoledne už v první fázi kvalifikace, ve které bude bojovat o čtyři postupová místa do druhé části. Osmnáctiletý závodník sice v samotném závěru dnešního třetího tréninku zajel třináctý čas, ten mu byl ale dodatečně zrušen. Nejrychlejší v kategorii Moto3 byl Španěl Raul Fernández.

Foto: Profimedia.cz

Filip Salač nemohl být se svým výkonem spokojen

Článek

Jediný Čech na startu čtvrtého dílu mistrovství světa, který se jede na Masarykově okruhu bez přítomnosti diváků, byl šestadvacátý po pátečních trénincích. Dnes se musel stejně jako řada dalších závodníků vyrovnat s trestem za taktizování v závěru pátečních druhých jízd a prvních deset minut tréninku nesměl na trať.

Salač se poté dlouho držel až ve třetí desítce průběžných výsledků, v posledním kole ale zajel čas 2:08,874, který by mu stačil na postup do hlavní části kvalifikace. Jury mu jej ale následně zrušila a maximem jezdce týmu Rivacold Snipers zůstal čas 2:10,042. Za Fernándezem s ním zaostal o 2,204 sekundy.

Reklama

Související témata: