Hlavní obsah

Finále seriálu MotoGP obstará v listopadu portugalské Portimao

Závěrečný závod mistrovství světa silničních motocyklů bude v listopadu hostit portugalské Portimao. Dějiště finálového podniku, o jehož zařazení do kalendáře rozhodli na konci července, dnes zveřejnili zástupci seriálu. Na okruhu Autodromo Internacional do Algarve se bude závodit od 20. do 22. listopadu.

Foto: David W Cerny, Reuters

Valentino Rossi a Brad Binder během kvalifikace v Brně. Ilustrační foto.

Článek

Šampionát MotoGP se do Portugalska vrátí poprvé od roku 2012, v Portimau se pojede poprvé. "Jsem hrdý, že se MotoGP vrátí do mé vlasti osm let po poslední Grand Prix, která se uskutečnila v květnu 2012 v Estorilu," řekl předseda mezinárodní federace FIM Jorge Viegas.

Na konci července vypadly kvůli pandemii koronaviru z kalendáře mistrovství světa silničních motocyklů Grand Prix v Argentině, Thajsku a Malajsii. Počet zrušených podniků tak stoupl na 12.

V kalendáři zůstalo celkem 15 závodů. S výjimkou úvodní Velké ceny Kataru, do níž ještě před březnovým přerušením sezony zasáhli jen jezdci ve třídách Moto2 a Moto3, jsou všechny v Evropě. Zatím naposledy se jelo o uplynulém víkendu v Brně.

Reklama